Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

V Podhorské nemocnici se lidé dozvědí jak si správně mýt a desinfikovat ruce

30.4.2014

Správná hygiena rukou je nejjednodušší a nejlevnější způsob, jak zamezit přenosu infekcí a různých nemocí. Nejen proto se Podhorská nemocnice, která je členem skupiny AGEL, připojí pod záštitou Světové zdravotnické organizace k akci s názvem „Zachraňte životy – myjte své ruce“. Všichni zájemci mohou v pondělí 5. května dorazit do vstupního vestibulu nemocnice, kde je budou zdravotníci informovat o důležitosti dodržování správné hygieny rukou. Akce bude probíhat od 8.00 do 12.00 hodin.

Na neumytých rukou se uchycují bakterie, viry a parazité. Největší a nejčastější hrozbou je virová hepatitida typu A, která bývá často označována lidově jako nemoc špinavých rukou a jehel. Velkou hrozbou, a to především pro děti, je riziko onemocnění průjmem. „Nemytýma rukama se však přenáší celá řada dalších onemocnění, proto by lidé měli vědět, jak správnou hygienu dodržovat,“ uvádí hlavní sestra Eva Krulišová. Proto bude součástí pondělí akce také nácvik správného umývání rukou, které si příchozí následně zkontrolují pod speciální UV lampou, jenž dokáže odhalit zraku skryté nečistoty.

Viry a bakterie jsou prakticky všude. Stačí vzít někde za kliku, chytit se tyče v autobuse, zmáčknout tlačítko výtahu nebo si s někým potřást rukou. Množství mikrobů se nachází i na klíčích, klávesách počítačů, na držadlech nákupních vozíků a mobilech, proto musí být lidé obezřetní. „Ne každý ví, jak si ruce správně umýt. Nestačí je strčit pod tekoucí vodu, nanést trochu mýdla, promnout, utřít do textilního ručníku a hotovo. Ruce jsou nejčastějším přenašečem infekcí, proto je důležité vědět, jak provést správnou hygienu,“ vysvětluje Eva Krulišová s tím, že cílem akce je lidem vysvětlit, že správnou hygienou mohou předejít řadě nepříjemných onemocnění.

Pro každého účastníka pondělního dne hygieny rukou bude navíc připraven drobný dárek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: