Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Podhorská nemocnice v Bruntále rozšířila provoz hematologické ambulance

28.11.2014

Podhorská nemocnice, která je členem skupiny AGEL, rozšířila nově provozní dobu hematologické ambulance v Bruntále. Místo jednoho dne za dva týdny se nyní ordinuje pět dní v týdnu. Zájemci o diagnostiku a léčbu onemocnění souvisejících s krví se tedy mohou těšit nejen na rozšířenou pracovní dobu, ale i na zkrácení čekacích lhůt.

Minimální provoz hematologické ambulance nebyl dostačující s ohledem na zájem pacientů. Proto se nemocnice rozhodla vyjít pacientům vstříc a rozšířila ordinační hodiny na všechny všední dny v týdnu od 7.00 do 15.00 hodin „Pacientům tak budeme moci nabídnout větší výběr z termínů k objednání a kratší čekací lhůty na vyšetření a léčbu,“ říká vedoucí lékařka hematologické ambulance MUDr. Naděžda Petřičová.

Hematologická ambulance Podhorské nemocnice Bruntál zajišťuje komplexní diagnosticko-léčebnou a dispenzární péči pro pacienty s neonkologickými chorobami a některými onkologickými krevními chorobami. „Zajímavostí a novinkou v nabídce hematologické ambulance je pak především nabídka souboru vyšetření pro uživatelky hormonální antikoncepce. Tato vyšetření totiž mohou pomoci odhalit riziko vzniku velmi závažných stavů jako je například trombóza,“ doplňuje MUDr. Petřičová.

Hematologická ambulance má společnou čekárnu s odběrovou místností. Hematologickým pacientům se odebírá krev přednostně přímo v ambulanci, taktéž se aplikují léky infuzemi, injekce a provádějí se léčebné venepunkce.

Objednávání pacientů do ambulance, sjednávání transportu sanitním vozem či objednávání dalších potřebných vyšetření u pacientů dle ordinace lékaře zajišťuje zdravotní sestra pracující v hematologické ambulanci, na kterou se mohou lidé obrátit na čísle 544700544.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: