Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Podhorská nemocnice zdigitalizovala radiodiagnostické pracoviště v Bruntále

6.3.2015

Na začátku roku 2015 prošlo radiodiagnostické oddělení Podhorské nemocnice v Bruntále zásadní modernizací. Podhorská nemocnice, člen skupiny AGEL, investovala bezmála 1,5 miliónu korun do nákupu digitalizace RDG pracoviště a propojení informačního systému digitálního zpracování snímků (systém PACS). Výsledky modernizace se pozitivně promítnou v péči o pacienty. Ti jsou díky digitalizaci rychleji odbavováni. Další výhodou je úspora za tzv. „mokrý vyvolávací provoz“ a především přesnější diagnostiku.

Pacientům i lékařům ušetří čas zmiňovaná digitalizace radiodiagnostického systému. „Informace získané při vyšetřování pacientů na RTG přístroji se ve velmi krátkém čase uloží v digitální formě do centrálního datového systému. Přes počítačovou síť pak budou k dispozici i pro ostatní oddělení a ambulance v Bruntále. Doby, kdy pacienti běhali se svými snímky mezi jednotlivými odděleními, jsou tak nenávratně pryč,“ vysvětluje s úsměvem primář radiodiagnostického oddělení MUDr. Tomáš Martínek.

Systém PACS také nově poskytuje lékařům stálý a okamžitý přístup ke všem archivovaným snímkům a relevantním údajům o pacientech. Oprávněný personál tak může prostřednictvím digitální sítě radiologické snímky snadno vyhledávat, vyhodnocovat, procházet data z různých zdrojů i sdílet informace s ostatními odborníky.

Modernizaci nemocnice uskutečnila za plného provozu a ohleduplně vůči pacientům.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: