Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Nové přístroje v Podhorské nemocnici pomohou rychleji odhalit nemoci trávicího traktu

19.8.2015

Rychlejšího, ale zároveň i kvalitnějšího vyšetření trávicího traktu, se dočkají pacienti Podhorské nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Zdravotnické zařízení zakoupilo pro Centrum péče o zažívací trakt interního oddělení v Bruntále novou endoskopickou sestavu – endoskopickou věž, gastroskop a kolonoskop. Investice do těchto přístrojů přišla na téměř dva milióny korun.

Nové přístroje nahradily starší typy, které již byly opotřebené a zastaralé. Zakoupené přístroje odpovídají současnému standardu v diagnostice kvalitou zobrazení s možností dokumentace na nosiče typu SD karet. „Jsou na kvalitativně podstatně vyšší úrovni a pomohou nám zpřesnit a zrychlit diagnostický proces u našich pacientů. Nové přístroje nám zároveň umožní výrazně zkrátit objednací lhůty, a tím zvýšit komfort našich pacientů," říká gastroenterolog Podhorské nemocnice MUDr. Petr Ondráček.

Oba přístroje mají nejmodernější technické parametry. Jak gastroskop – přístroj k vyšetřování jícnu, žaludku a dvanácterníku, tak kolonoskop - přístroj k vyšetřování konečníku a tlustého střeva, mají vysoce kvalitní moderní optiku, která dovoluje lékaři důsledně a velmi podrobně prohlédnout sliznice těchto orgánů. „Sestava slouží k provádění gastroskopií a kolonoskopií spolu s následným endoskopickými terapeutickými výkony jak pro pacienty hospitalizované v Podhorské nemocnici, tak i ambulantní pacienty. Měsíčně vyšetříme těmito přístroji okolo 300 pacientů,“ doplnil MUDr. Ondráček.

Od roku 2005 investovala Podhorská nemocnice do přístrojů, modernizace a stavebních úprav přes 100 miliónů korun. I v současnosti nemocnice investuje, přičemž v roce 2015 plánuje vynaložit do přístrojového vybavení, softwaru a stavebních úprav dalších 15 miliónů korun. „V letošním roce jsme kromě obnovy přístrojů v gastroenterologické ambulanci zakoupili nový software do laboratoří nebo telemetry na sledování pacientů. Plánujeme ještě nákup nového ultrazvukového přístroje za 1,5 miliónu nebo nákup nového sanitního vozu za 1,2 miliónu korun,“ dodává předseda představenstva Podhorské nemocnice MUDr. Marián Olejník, MBA.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: