Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Druhou nejlepší nemocnicí v Moravskoslezském kraji? Podle ambulantních pacientů Podhorská nemocnice

14.12.2015

Přestože nejde o příliš velkou nemocnici, pacienti jsou s ní velmi spokojení. Řeč je o Podhorské nemocnici, která i letos bodovala v celostátním hodnotícím projektu Nejlepší nemocnice ČR 2015. V rámci celonárodní ankety spokojenosti ambulantních pacientů společnosti HealthCare Institute (HCI) obdržela Podhorská nemocnice v rámci Moravskoslezského kraje druhé umístění žebříčku nemocnic. Lepší už byla v kraji pouze Nemocnice Podlesí v Třinci, která je stejně jako Podhorská nemocnice členem skupiny AGEL.

Do průzkumu se letos zapojilo 156 nemocnic z celé republiky a osloveno bylo bez mála 46 tisíc pacientů. Ti odpovídali na otázky týkající se kvality péči i chování zaměstnanců, a to například jestli mu byli podány dostatečné informace, přístup zdravotnického personálu, doba čekání na ošetření či značení v nemocnici.

„Výborného hodnocení naší nemocnice si velmi vážíme, neboť je to hodnocení, které pochází přímo od pacientů. A právě jejich spokojenost je cílem i smyslem naší práce. I v roce 2016 bude pokračovat Podhorské nemocnice ve zvyšování kvality a bezpečí poskytované péče ke spokojenosti pacientů,“ uvedl ředitel Podhorské nemocnice MUDr. Marián Olejník. Výborných výsledků v anketě dosáhla nemocnice i v roce 2013, kdy obsadila druhé místo hospitalizovaných pacientů v Moravskoslezském kraji. Výsledky výzkumu a podněty pacientů nemocnice každý rok podrobně analyzuje.

Získané ocenění je dokladem také pro pacienty samotné, že se v Podhorské nemocnici dočkají nejen kvalitní péče, ale především lidského přístupu ze strany personálu. Kvalitu a bezpečí v posledních letech v Podhorské nemocnici mimo jiné garantuje opakovaně udělený prestižní certifikát o akreditaci od Spojené akreditační komise.

Podhorská nemocnice v posledních letech trvale investuje do zkvalitňování svých služeb i přístrojového vybavení. Od roku 2005, kdy skupina AGEL převzala obě pracoviště v Rýmařově a Bruntále, investice přesáhly více než 100 miliónů korun. Nemocnice například koupila nový CT přístroj za deset miliónů korun, čtyři nové ultrazvukové přístroje, nebo monitorovací telemetrický přístroj za 1,5 miliónu korun. Letos také investovala do nového plně digitalizované RDG pracoviště v Bruntále, kdy umožnila přístup ke snímkům všem terénním lékařům. Do bezbariérového pracoviště nemocnice investovala celkem tři miliony korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: