Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Podhorská nemocnice obhájila akreditaci pro své laboratoře

21.1.2016

Laboratoře Podhorské nemocnice, která je členem skupiny AGEL, splňují mezinárodní požadavky na kvalitu, bezpečnost a odbornost. Potvrdila to obhajoba akreditace, kterou Oddělení klinické biochemie a hematologie Podhorské nemocnice úspěšně absolvovalo na konci minulého roku. Pro pacienty to znamená záruku kvality napříč celým procesem poskytování péče – od vybavení a kvalifikovaného personálu, přes moderní medicinské postupy a vyšetření, až třeba po úklid.

„Posuzování bylo opravdu důkladné. Auditoři u nás celkem čtyři dny prověřovali nastavení a funkčnost systému managementu kvality, hodnotili personální a technické vybavení laboratoře a prováděli důkladnou kontrolu všech procesů probíhajících na Oddělení klinické biochemie a hematologie. Speciálně se zajímali o odběry vzorků v odběrové místnosti a transport vzorků do laboratoře, nebo také management rizik a řízení informačních systémů,“ popisuje průběh auditu RNDr. Jaromír Soušek, Ph. D., primář oddělení klinické biochemie a hematologie Podhorské nemocnice s tím, že akreditace dle mezinárodní normy ČSN EN ISO 15189:2013 byla laboratoři udělena do roku 2020. Během tohoto období auditoři ještě třikrát navštíví laboratoř, aby opětovně posoudili plnění všech požadavků.

Oddělení klinické biochemie a hematologie provádí vyšetření biologického materiálu jako je krev, moč, mozkomíšní mok, punktát, stolice či dialyzát pro pacienty hospitalizované na odděleních Podhorské nemocnice, ale také pro pacienty praktických lékařů a ambulantních specialistů celého regionu. Oddělení nabízí služby 24 hodin denně, sedm dnů v týdnu. Součástí laboratoře je odběrová místnost a krevní banka, která zajišťuje skladování transfúzních přípravků a provádí předtransfúzní vyšetření.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: