Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Zaměstnanci Podhorské nemocnice se zapojili do akce „Do práce na kole“

23.5.2016

Zaměstnanci Podhorské nemocnice, která je členem skupiny AGEL, se aktivně zapojili do již šestého ročníku celorepublikové soutěže na podporu aktivního životního stylu „Do práce na kole“. Soutěže se účastní celkem šest zaměstnanců Podhorské nemocnice z pracovišť v Bruntále i v Rýmařově, kteří utvořili dva týmy. Všichni přitom budou tento měsíc cestovat do práce na kolech, chodit pěšky, nebo jezdit na bruslích. O vítězství v soutěži se pak poperou s dalšími firemními týmy, a to v kategoriích pravidelnosti i výkonnosti.

„Pohyb je nezbytným předpokladem dobrého zdraví, a zejména dnes, kdy máme všichni auta, dopřáváme si nezdravá jídla, máme sedavá zaměstnání a jsme obklopeni stresem, hraje opravdu významnou roli pro udržování dobré fyzické i psychické kondice. Soutěž tedy bereme jako skvělou příležitost a konkurenci jako výbornou motivaci,“ říká Markéta Stržínková, koordinátorka akce v Podhorské nemocnici.

V Podhorské nemocnici vznikly dva týmy soutěžících zaměstnanců, a to s názvem „Podhoráci“ a „Podhoráci 1“. Ti budou společně s dalšími deseti tisíci přihlášených účastníků z celé republiky soutěžit hned v několika kategoriích – od výkonnosti, přes vytrvalost, až po dlouhodobou soutěž „Aby firmy šlapaly“.

Pro Podhorskou nemocnici je účast v letošním ročníku soutěže premiérou, na kole ale jezdí zaměstnanci do práce běžně. Zaměstnanci mají v nemocnici k dispozici sprchu i šatny, což jsou nezbytné předpoklady komfortu při dojíždění na kole. „Důležité je pro nás zúčastnit se a připomenout sobě i okolí, že lze žít i jinak, aktivněji. Člověk dělá něco pro své zdraví, endorfiny mu přidají na náladě, ušetří výdaje za benzín, a určitě se dopracuje i k lepšímu vzhledu,“ uzavírá Markéta Stržínková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: