Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Pacienti Podhorské nemocnice leží na nových lůžkách

14.10.2016

Deset moderních polohovacích postelí s antidekubitními matracemi slouží pacientům na oddělení ošetřovatelské péče a oddělení rehabilitační a fyzikální medicíny na rýmařovském pracovišti Podhorské nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Nové postele s matracemi přinášejí pro pacienty především komfort a pohodlí. Investice do nových lůžek činila 350 tisíc korun.

Stará lůžka již nebyla pohodlná a neodpovídala aktuálním požadavkům. Pořízení nových přineslo významný posun ve zvyšování kvality péče o pacienty, možné zkrácení doby rekonvalescence a také snížení rizika úrazů a fyzické námahy personálu. "Lůžka jsou lehce ovladatelná pro sestry i pacienty a lze jej nastavovat v úhlu podle potřeby pacienta. Nová lůžka znamenají zvýšení komfortu a bezpečí jak pro pacienty, tak pro ošetřovatelský personál,“ řekla staniční sestra oddělení ošetřovatelské péče Olga Kloudová a doplnila, že průběžně byl obměněn celý lůžkový fond oddělení.

"Lůžka jsou polohovatelná a mají nosnost až 200 kilogramů. Lůžko má odnímatelná plastová čela, spustitelné postranice a možnost prodloužení celé ložné plochy lůžka," dodal správce Podhorské nemocnice Michal Polášek s tím, že díky dodanému příslušenství  jako jsou bočnice, hrazda či držáky infuzí se taktéž značně zvyšuje bezpečí pacientů. Velice důležitá je také vysoká nosnost postelí. „Staré postele měly výrazně nižší nosnost, nicméně v současné době jsou stále častěji hospitalizováni pacienti s váhou nad 150 kilogramů,“ uzavřel správce Polášek.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: