Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Novým ředitelem Podhorské nemocnice se stal Jaromír Soušek

11.1.2017

Podhorská nemocnice s pracovišti v Rýmařově a Bruntále má od počátku letošního roku nové vedení. Předsedou představenstva se stal primář oddělení klinické biochemie a hematologie RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D., který v této pozici nahradil MUDr. Mariána Olejníka, MBA, jenž odešel do důchodu.

„V nové funkci bych rád navázal na dosavadní práci MUDr. Mariána Olejníka. Za cíl si kladu zachovat rozsah péče, kterou Podhorská nemocnice nabízí, a pokusit se rozšířit některé odborné ambulance.  Velký důraz budu klást na kvalitu poskytované péče, stabilizaci personálu nemocnice a jeho podporu v neustálém vzdělávání. Rád bych také zintenzivnil komunikaci a spolupráci s praktickými lékaři a specialisty v našem regionu,“ uvedl RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D.

RNDr. Soušek vystudoval analytickou chemii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, o 4 roky později získal titul Ph.D. v oboru Lékařská chemie a biochemie na Lékařské fakultě UP Olomouc. Zde pracoval jako vědecký pracovník, podílel se na výuce chemie a biochemie pro studenty Lékařské fakulty Univerzity Palackého, řešil grantové projekty. Od roku 1998 se stal primářem Oddělení klinické biochemie a hematologie Nemocnice Rýmařov a od června 2005 vede také Oddělení klinické biochemie a hematologie na pracovišti v Bruntále. Od ledna 2016 byl členem představenstva Podhorské nemocnice.

Skupina AGEL převzala obě současná pracoviště Podhorské nemocnice – v Bruntále i Rýmařově - v roce 2005. Od té doby skupina investovala do nákupu nových přístrojů a modernizace Podhorské nemocnice více než 125 miliónů korun. Nemocnice pravidelně dosahuje výborných výsledků v anketách spokojenosti pacientů Health Care Institutu (HCI). Podhorská nemocnice je již od roku 2008 držitelem certifikátu kvality poskytované péče Spojené akreditační komise a v pravidelných intervalech prochází náročným auditem pro jeho obhájení.

S nástupem RNDr. Souška a odchodem MUDr. Olejníka došlo rovněž ke změnám v představenstvu Podhorské nemocnice, které nyní pracuje v tomto složení:

RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D. – předseda představenstva
Ing. Irena Orságová – místopředseda představenstva
MUDr. Petr Opletal – člen představenstva

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: