Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Porodní asistentka Marie Volková v soutěži Sestra roku oceněna za celoživotní dílo

29.3.2017

Velkého úspěchu dosáhla porodní asistentka Marie Volková z Podhorské nemocnice, pracoviště Rýmařov. V celostátní soutěži Sestra roku 2016 odborná porota rozhodla, že Marie Volková se stala držitelkou Čestného ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství. Slavnostní vyhlášení výsledků prestižní soutěže a předání všech ocenění Sestra roku 2016 se uskutečnilo za osobní účasti patronky akce Dagmar Havlové v úterý 28. března v Hudebním divadle Karlín.

„Jsem dojatá z tohoto prestižního ocenění, je to pro mne mimořádná událost a velmi si toho vážím. Vnímám to jako ocenění mé práce. Převzetí ocenění bylo pro mne silně emotivní,“ řekla k ocenění Marie Volková, která pro svou neutuchající energii, pracovitost a ochotu pomáhat byla v roce 2012 vyhlášena nejlepším pracovníkem holdingu AGEL. Čestné uznání za celoživotní dílo v ošetřovatelství, které nyní dostala, jí tedy právem patří.

Blahopřání zaznělo i od vedení Podhorské nemocnice.  „Marie Volková je člověk na svém místě, mimořádně oddaný své profesi. Snaží se pomáhat kdykoliv a komukoliv, mnohdy nad rámec svých pracovních povinností. Jsme proto velmi potěšeni, že byla takto oceněna. Jednoznačně si zaslouží veřejné uznání a ocenění její celoživotní práce,“ uvedl předseda představenstva Podhorské nemocnice RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D.

Ocenění Sestra roku je tradiční a prestižní událostí, která je koncipována jako poděkování sestrám a ostatním nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich mimořádnou a zodpovědnou práci. Záštitu nad oceněním převzala MgA. Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, dále Ministerstvo Zdravotnictví ČR, Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR a primátorka hl. města Prahy. Odborným garantem soutěže je Česká asociace sester.

Marie Volková je rýmařovské nemocnici věrná již osmatřicet let. Nastoupila do nemocnice hned po ukončení střední zdravotnické školy v roce 1978 na gynekologické oddělení jako všeobecná sestra. Ve svém vzdělávání pokračovala dále a v roce 1983 úspěšně ukončila studium oboru porodní asistentka a v roce 1991 pomaturitní specializační studium jako sestra specialistka v gynekologii a porodnictví. Od roku 1994 zastávala pozici vrchní sestry gynekologicko-porodního oddělení. Gynekologie a porodnictví je Mariiným životem. Pro své oddělení získala v roce 2004 titul Baby Friendly Hospital. Rýmařovská porodnice byla v té době vyhledávaným pracovištěm v celém kraji. Také se zasloužila i o založení výjezdové skupiny Rychlé lékařské pomoci v Rýmařově, čímž přispěla k záchraně nejednoho života.

Po vzniku Podhorské nemocnice v roce 2005 byla jmenována do funkce manažerky ošetřovatelské péče. Od roku 2006 pracuje v gynekologické ambulanci. I po ukončení činnosti gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice zůstala tomuto oboru věrná. Vede předporodní kurzy a tělocvik pro těhotné. Své pacientky navštěvuje i v domácím prostředí, je jim oporou, rádcem, někdy i zachráncem. Formou přednášek seznamuje dospívající na základních a středních školách s nástrahami vstupu do aktivního sexuálního života a dospívající dívky seznamuje formou exkurzí s prostředím gynekologické ambulance.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: