Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Podhorská nemocnice zve zájemce na osvětu ohledně hygieny rukou

2.5.2017

Pátý květen patří tradičně oslavám Dne hygieny rukou, který vyhlašuje Světová zdravotnická organizace WHO. K oslavám se připojují i zdravotnická zařízení napříč kontinenty a výjimkou letos nebude ani Podhorská nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Osvětová akce pro širokou veřejnost proběhne konkrétně na pracovišti v Bruntále, kde budou pro zájemce připraveny ukázky správného mytí a dezinfekce rukou i informativní osvěta ohledně rizika přenosu infekcí.

Hygiena rukou je důležitá zejména kvůli prevenci přenosu infekčních a průjmových onemocnění. Typickými chorobami nemytých rukou jsou například virová hepatitida typu A, chřipka, salmonelóza, rotavirové infekce či enterovirové infekce. Tato onemocnění mohou být mnohdy vážná, prevence je přitom poměrně jednoduchá – mytí rukou. To je ale potřeba provádět správně a dostatečně často.

„Většina lidí si myslí, že výuku správné hygieny potřebují pouze děti. To je ale velký omyl. Drtivá většina lidí si myje ruce nedostatečně důkladně a navíc mnozí si nemyjí ruce vždy, kdy by měli. Ruce je potřeba zejména umývat po toaletě, ale také před i po jídle, po zakašlání, kýchnutí i smrkání a také po jakémkoliv návratu z venku,“ vyjmenovává hlavní sestra Podhorské nemocnice Mgr. Marcela Kadlecová s tím, že ruce je potřeba mýt nejen na dlaních, ale i shora a mezi prsty, což jsou nejčastěji opomíjená místa.

V rámci akce Den hygieny rukou budou zdravotníci v Bruntále zájemcům správné mytí rukou názorně ukazovat a jejich techniku opravovat. Zároveň je cílem zdravotníků motivovat návštěvníky i k důslednému vyžadování takovéto hygieny od okolí.

Zájemci o informace ohledně významu hygieny rukou mohou přicházet do vestibulu nemocnice v pátek 5. května od 8.00 do 12.00 hodin.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: