Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Laboratoře Podhorské nemocnice byly vybaveny pěti novými analyzátory

3.8.2017

Laboratoře Podhorské nemocnice, která patří do skupiny AGEL, byly v těchto dnech vybaveny novými analyzátory, a to na obou pracovištích v Bruntále i v Rýmařově. Touto investicí byly kompletně obměněny stroje, které provádějí biochemická a imunochemická vyšetření, což jsou analýzy, které jsou v laboratořích Podhorské nemocnice prováděny nejčastěji.

Tři nové přístroje byly umístěny na pracovišti v Bruntále a dva v Rýmařově. „Díky novým analyzátorům došlo ke zrychlení analýzy vzorků a je také možné rozšířit portfolio vyšetřovaných parametrů. Už na jaře jsme přitom v obou laboratořích instalovali také nové močové linky, které zrychlují, zpřesňují a objektivizují vyšetření moče,“ upřesňuje primář Oddělení klinické biochemie a hematologie RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D.

Oddělení Klinické biochemie a hematologie Podhorské nemocnice je špičkové pracoviště, které provádí vyšetření nejen pro lůžková oddělení a ambulance Podhorské nemocnice, ale také pro praktické lékaře, specialisty a veterináře z Rýmařovska, Bruntálska, Vrbenska a Horního Benešova.

V laboratořích je možno si nechat provést vyšetření i jako samoplátce, tj. bez indikace lékařem. „Běžně takto na přání klientů vyšetřujeme např. krevní skupinu, krevní obraz, HIV a desítky dalších parametrů hodnotících například funkci ledvin, jater, srdce, nebo rizikových faktorů kardiovaskulárních onemocnění,“ doplňuje primář Soušek s tím, že výsledky takových vyšetření jsou k vyzvednutí v laboratoři do dvou hodin od předání vzorku.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: