Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Přístupnější toaletu mají díky Euroklíči nově nemocní a hendikepovaní v Podhorské nemocnici

7.2.2018

Mezinárodní projekt Euroklíč už více než čtvrt století pomáhá zdravotně postiženým lidem ve vyspělých evropských zemích nalézat dostupná sociální zařízení, ale i výtahy či plošiny pro vozíčkáře. Projekt funguje ve více než dvaceti zemích světa a Česká republika není výjimkou. Letos se k projektu připojila například i Podhorská nemocnice v Bruntále, člen skupiny AGEL, která euroklíčem osadila toaletu ve vstupní hale nemocnice.

Princip projektu je jednoduchý. Osobám se zdravotním postižením jsou zdarma distribuovány univerzální Euroklíče k uvedeným zařízením, která jsou ve veřejně přístupných budovách zdarma osazovány Eurozámky. Každé místo osazené Eurozámkem je přitom viditelně označeno samolepkou a databázi osazených míst navíc každý zájemce může najít na webu.

Díky tomuto projektu mohou lidé se speciálními potřebami snáze najít dostupnou veřejnou toaletu nebo technické kompenzační zařízení jako je WC pro zdravotně postižené, výtah či schodišťová plošina.

Konkrétně v Podhorské nemocnici v Bruntále bylo do projektu zařazeno WC pro zdravotně postižené ve vstupní hale nemocnice. Od února jej tedy mohou využít všichni majitelé euroklíče, bez ohledu na to, zda jsou držiteli průkazu ZTP. Požádat o klíč totiž mohou i další zájemci se specifickými zdravotními obtížemi.

„Klíč není určen zdaleka jen pro vozíčkáře, ale mohou jej získat všichni držitelé průkazu ZTP, diabetici, stomici, onkologičtí pacienti, lidé trpící roztroušenou sklerózou, Parkinsonovou chorobou, nespecifickými střevními záněty (Crohnovou chorobou a ulcerózní kolitidou) i močovými dysfunkcemi. Pro všechny tyto lidi je často důležité najít toaletu velmi rychle, v čemž jim chceme v naší nemocnici pomoci,“ vysvětluje Mgr. Markéta Stržínková, koordinátorka projektu v Podhorské nemocnici s tím, že v celé České republice je aktuálně k dispozici již přes 850 míst a další stále přibývají.  

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: