Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Radiologické oddělení Podhorské nemocnice nainstalovalo nový skiagrafický přístroj

17.4.2018

Moderní skiagrafický přístroj uvedla do provozu Podhorská nemocnice v Bruntále, která je členem skupiny AGEL. Nový přístroj v hodnotě téměř dvou a půl miliónu korun je prvním tohoto typu v České republice a jedním z prvních v celé Evropě, do Bruntálu se proto přijeli školit technici z Německa a Velké Británie. Vybavení bude sloužit na radiologickém oddělení nemocnice v Bruntále ke klasickému snímkování veškerých kostí, plic nebo břišní dutiny.

Dosud bylo rentgenologické pracoviště Podhorské nemocnice vybaveno téměř 35 let starým přístrojem, u kterého již docházelo v posledním roce k poruchám mechanických částí vyšetřovacího stolu a ovládacích prvků. „Kvalita diagnostického zobrazení na novém přístroji je velmi dobrá. Obsluha rentgenu se nijak zásadně neliší, radiologičtí asistenti oceňují při snímkování na vertigrafu modul auto-trackingu umožňující automatickou synchronizaci polohy rentgenky a kazety,“ říká primář radiologického oddělení MUDr. Tomáš Martínek s tím, že pro ambulance a lůžková oddělení Podhorské nemocnice provedou na oddělení ročně přes 16 tisíc snímků u zhruba 11 tisíc pacientů.

Nový skiagrafický přístroj, který se instaloval v Bruntále, je první tohoto typu v České republice a jeden z prvních v Evropě. „Jedná se o novou typovou řadu tohoto přístroje, který bude v dalších českých i zahraničních nemocnicích postupně instalován. Takže u nás v nemocnici byli na zaučení a vyškolení personálu, kromě zástupců vyrábějící firmy, čtyři dny i technici z Německa a Velké Británie, kteří se učili, jak přístroj správně nainstalovat, protože i v těchto zemích se budou tyto skiagrafické přístroje instalovat v dohledné době,“ sdělil předseda představenstva Podhorské nemocnice RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D.

Výměna skiagrafického přístroje je posledním krokem k modernizaci klasického rentgenologického pracoviště v Bruntále po již dříve realizovaném přechodu na digitální provoz oddělení v Bruntále i Rýmařově. „V nejbližší době bude následovat ještě obměna počítačového tomografu (CT) a sonografického (USG) přístroje v Bruntále,“ doplnil primář Martínek.

Podhorská nemocnice trvale investuje do nové přístrojové techniky. „Za dobu působení ve skupině AGEL bylo v Podhorské nemocnici proinvestováno přes 100 miliónů korun, které směřovaly například na modernizaci rehabilitačního oddělení, modernizaci oddělení ošetřovatelské péče a sociální služby, digitalizaci a přestěhování oddělení radiodiagnostiky, modernizací laboratoře i nákupu nových sanitek," uzavřel předseda představenstva Jaromír Soušek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: