Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Stravu z kuchyně Podhorské nemocnice vyhledávají i firmy a veřejnost

14.6.2018

Výraz „nemocniční strava“ býval v minulosti synonymem pro pokrmy, které sice splňují výživová doporučení, ale gurmánský zážitek připomínají jen vzdáleně. To ovšem neplatí pro kuchyni Podhorské nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Svědčí o tom mimo jiné stále vzrůstající zájem externích strávníků. Zaměstnanci kuchyně Podhorské nemocnice totiž nevaří jen pro hospitalizované pacienty a zaměstnance nemocnice, ale také pro zaměstnance okolních firem, klienty organizací a v neposlední řadě místní seniory. K tomu jim nyní pomáhá i nové vybavení.

„Denně připravujeme okolo 350 obědů v rozsahu 3 jídel a až 14 dietních modifikacích. Pro zpestření nabízíme našim strávníkům například dny mezinárodních kuchyní nebo vegetariánské pokrmy. V kuchyni jsou nejdůležitější kuchaři, ale bez pomoci moderních technologií se v dnešní době neobejdeme,“ vysvětluje Marie Višňová, vedoucí stravovacího provozu Podhorské nemocnice. Proto se Podhorská nemocnice rozhodla obnovit vybavení kuchyňského provozu a před nedávnem zakoupila moderní konvektomaty i nahřívací vozíky a dále plánuje ještě v letošním roce i výměnu kotlů.

„Konvektomat je multifunkční zařízení, které spojuje přednosti horkovzdušného a parního způsobu přípravy pokrmů, čímž se výrazně zkracuje doba jejich tepelné úpravy a zachovává nutriční hodnota. Zvládne téměř všechny typy tepelné úpravy pokrmů od vaření a pečení, přes smažení a grilování, až po vaření v páře,“ dodává Marie Višňová s tím, že nové moderní vybavení usnadní kuchařům práci nejen při přípravě obědů, ale také snídaní, svačinek a večeří pro pacienty Podhorské nemocnice.

V rámci podpory zdravého stravování široké veřejnosti pak Podhorská nemocnice v měsíci dubnu otevřela také Poradnu zdravého životního stylu. „Nově zřízená poradna pomůže lidem z Bruntálska a Rýmařovska osvojit si zdravější životní styl a  ruku v ruce s ním i získat lepší kondici a zdraví,“ sděluje Mgr. Veronika Zehnálková, nutriční terapeutka a vedoucí poradny.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: