Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Jak si užít Vánoce a zbytečně nepřibrat? Poradí v nemocnici v Rýmařově i v Bruntále!

7.12.2018

Co jíst a co nejíst o Vánocích a hlavně v jakém množství. To je téma bezplatného semináře, který připravuje na pondělí 17. prosince v Rýmařově a na úterý 18. prosince v Bruntále Podhorská nemocnice, člen skupiny AGEL. Jako bonus pak budou pro všechny příchozí připraveny recepty na zdravé cukroví.

„Vánoční jídlo by nemělo být o kvantitě, ale o kvalitě. Než toho spořádat velké množství, je lepší dopřát si spíše něco mimořádného, třeba lososa či nějaké exotické ovoce, které si v průběhu roku běžně nedáváme. Navíc je důležité nezapomínat na pohyb a každý den se třeba s dětmi vydat na procházku, například k vánočnímu stromku na náměstí. Pokud napadne sníh, tak si určitě užít koulovaček, stavění sněhuláků nebo běžek, ať to není jen o sezení doma,“ řekla Mgr. Veronika Černá, nutriční terapeutka Podhorské nemocnice, která provozuje i Poradnu zdravého životního stylu.

Největším kalorickým prohřeškem není jednorázová večeře, salát, kapr a talíř cukroví, ale změna stravovacích návyků právě během celých svátků.

„Většinou se začíná jíst cukroví už týden před Vánocemi a dojídá se až do konce ledna. K tomu přibude celá řada návštěv, během kterých lidé sedí a neustále něco poďobávají, tady chipsy, oříšky, obložené chlebíčky s majonézou i cukroví. Koncem prosince se postaví na váhu, zděsí se nového většího čísla a pak si dávají novoroční předsevzetí, které většinou vydrží prvních deset dnů v lednu,“ popisuje Mgr. Veronika Černá situaci ve většině domácností v Česku.

Cenné rady ohledně výživy chce proto nyní Podhorská nemocnice předat zájemcům ještě před Vánoci. Seminář nazvaný Jak si užít Vánoce a zbytečně nepřibrat, připravuje nemocnice letos poprvé. Přednáška navazuje na oblíbený cyklus Edukační půlhodinka o správné výživě. Přednáška je zdarma, zájemci o ni se nemusí hlásit předem, stačí jen, když přijdou v pondělí 17. prosince ve 13:30 hodin do zasedací místnosti ředitelství nemocnice v Rýmařově, anebo v úterý 18. prosince ve 13:30 do zasedací místnosti nemocnice v Bruntále.

Na semináři bude nutriční terapeutka hovořit právě o tom, co bývá nejčastějším problémem českých Vánoc, na co si mají lidé dát pozor a ukáže jim směr, jak mohou o svátcích začít přemýšlet i trošku jinak, než jen o dnech konzumu. Bonusem pak budou i recepty na zdravé cukroví.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: