Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Zaměstnanci Podhorské nemocnice pomáhají dětem i lidem v nouzi

27.2.2020

Hned dva dobré skutky mají díky charitativní sbírce šatstva na kontě zaměstnanci Podhorské nemocnice, která patří do skupiny AGEL. Společně nashromáždili 400 kusů oblečení či doplňků a uspořádali jejich symbolický prodej. Výtěžek z prodeje putuje Dětskému dennímu centru Beruška v Bruntále. Zbývající oblečení darují Ošacovacímu středisku Českého červeného kříže v Rýmařově.

Do sbírky se zapojilo více než 80 zaměstnanců obou pracovišť Podhorské nemocnice v Rýmařově i v Bruntále. „Naši kolegové prokázali velkou míru solidarity a darovali téměř 400 kusů oděvů, obuvi, ale také kabelek či lůžkovin. Poté jsme nashromážděné kousky prodávali s tím, že cena každého oděvu byla symbolická 10 korun,“ popisuje Mgr. Marcela Kadlecová, hlavní sestra Podhorské nemocnice.

Některé úlovky se obzvlášť povedly. „Velkou radost nové majitelce udělaly například plesové šaty, kterými může ještě letos oslnit na některém z bálů. I přes to, že se některým nepodařilo najít v naší nabídce nový přírůstek do svého šatníku, přispěli drobným finančním obnosem a odcházeli s příjemným pocitem, že zúčastnili a podpořili naši charitativní sbírku,“ chválí si průběh akce Mgr. Marcela Kadlecová, hlavní sestra Podhorské nemocnice.

Celkový výtěžek 2 tisíce korun předají v úterý 3. března mezi 10. a 11. hodinou zástupci Podhorské nemocnice Dětskému dennímu centru Beruška, které výtěžek použije na pomůcky pro děti. Ani zbylé oděvy však nepřijdou na zmar a poputují Ošacovacímu středisku Českého červeného kříže v Rýmařově, které je poskytne lidem v nouzi.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: