Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Pacienti Podhorské nemocnice mají k dispozici nový sanitní vůz

29.4.2020

Zcela nový sanitní vůz začala v těchto dnech používat Podhorská nemocnice, která je součástí skupiny AGEL. Moderní sanitka, která má náhon na všechna čtyři kola i kvalitní transportní vybavení, umožňuje rychlou, bezpečnou a pohodlnou přepravu pacientů. Nemocnice do ní investovala téměř 1,3 miliónu korun.

Prostorná sanitka je vybavena nosítky pro zátěž až 250 kilogramů s polohovatelným podhlavníkem a se sklopnými bočními madly s odnímatelným podvozkem, které zajistí bezpečnou a pohodlnou jízdu pro pacienta. Na převážené pacienty čeká klimatizovaný ambulantní prostor, bezpečí i pohodlí.

„Vozíme seniory i ležící pacienty, které snadno naložíme přes nástupní rampu ukotvenou k podlaze transporteru a sedačku nebo lehátko pevně ukotvíme do podlahy, takže při jízdě kopcovitým terénem a serpentinami nehrozí převržení. Vůz je díky moderním systémům bezpečnější především za nepříznivého počasí, které nás bude opět čekat zejména v zimních měsících,“ říká vedoucí dopravy nemocnice Richard Mareš s tím, že nyní má dopravní služba Podhorské nemocnice celkem devět sanitních vozů.

Denně vyjíždí sanitní vozy do okolních měst a vesnic jesenického podhůří, kde vyzvedávají pacienty ve smluveném čase a převáží je do Podhorské nemocnice. Denně zároveň převážíme pacienty k vyšetření či zákrokům např. do Olomouce, Ostravy i Prahy. Bezplatný převoz objednává sám lékař na základě diagnózy pacienta a je hrazený ze zdravotního pojištění. Zpoplatněný převoz si mohou zájemci objednat telefonicky na dispečinku na čísle 554 700 252 a vyjde na 17 korun za kilometr.

Trasportér T6.1 poskytuje komfort jak pacientům, tak i řidičům. „Náhon na všechna čtyři kola pomáhá hladce a bezpečně projet až do srdce Jeseníků, např. do lyžařských středisek na Ovčárně, které patří do naší spádové oblasti,“ dodává Richard Mareš.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: