Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Klientům Sociální služby Podhorská rozzářil předvánoční čas živý stromeček, práce dětí z mateřských škol a dárečky

22.12.2020

Rok 2020 příliš nepřál společným setkáváním a kulturním akcím, což silně ovlivnilo také život klientů na Sociální službě Podhorská. Z důvodu koronavirových opatření byl velkou část roku částečný či úplný zákaz návštěv a klienti sociální služby tak měli omezený styk s blízkými pouze na telefonní kontakt či videohovory. Nemocnice proto zorganizovala akci, která alespoň na dálku propojila dvě různé generace opět dohromady.

„V rámci nápadu, jak zpříjemnit Vánoce těm, kteří ztrátou kontaktu s blízkými trpí nejvíce, tedy klientům sociální služby v Nemocnici AGEL Podhorská, jsme se rozhodli oslovit školky z Rýmařovska a požádat je o spolupráci při přípravě překvapení pro klienty i personál,“ uvedla Petra Žváčková, odborná pracovnice marketingu Nemocnice AGEL Podhorská. Pod vedením učitelů vyrobily děti z Mateřských škol Rýmařov a Základní a Mateřské školy ve Staré Vsi během jednoho měsíce více než stovku ozdob na vánoční stromeček. Ozdoby z keramiky i papíru, obrázky i plastické výrobky, jako jsou například skřítkové z bambulí či baňky nebo proslulý papírový řetěz, toto všechno a mnoho dalšího vyčarovalo úsměv na tváři všech klientů sociální služby.

„Aby kouzlo překvapení bylo dokonalé, spojili jsme se s Lesy ČR, které letos darovaly stovky vánočních stromků do nemocnic. Ty náš nápad podpořily a darovaným smrčkem provoněly vůní divoké přírody našich milovaných Jeseníků také chodby sociální služby,“ doplnila Petra Žváčková. Dojetí z povedené akce bylo u všech zúčastněných více než znatelné. Společně se stromečkem a ozdobami předali zaměstnanci Nemocnice AGEL Podhorská klientům sociální služby také dárečky od vedení nemocnice a osobní dárky, které si klienti přáli a jež prostřednictvím Nadace AGEL pořídili zaměstnanci nemocnice a skupiny AGEL.

„Rád bych poděkoval všem, kteří se na přípravách, výrobě i předání dárků podíleli. Především děkuji marketingu nemocnice za př organizaci akce, všem dětem, učitelům a učitelkám, kteří společně ozdoby vytvářeli, Lesům ČR, které nám darovaly a zdarma dopravily stromeček až ke dveřím sociální služby a také všem, kteří darovali prostřednictvím Nadace AGEL dárky klientům. Nadšení a radost, kterou tato akce vyčarovala, bylo největším darem a odměnou pro nás,“ dodal předseda představenstva Nemocnice AGEL Podhorská RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D.

„Jménem klientů i celého pracovního týmu Sociální služby Podhorská, bych ráda vyjádřila poděkování vedení nemocnice i Nadaci AGEL za zorganizování velmi příjemného dopoledne. Všichni si podobných aktivit a dárků ceníme a těšíme se na další spolupráci,“ vzkazuje vedoucí sociální pracovnice Sociální služby Podhorská Bc. Miroslava Hořínková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: