Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Omezení vzniklé pandemií využívají v Nemocnici AGEL Podhorská prakticky k modernizaci prostředí

8.2.2021

Koronavirová epidemie i nadále výrazně ovlivňuje každodenní provoz nemocnic. Kvůli nutnosti navýšit počet covid lůžek musela Nemocnice AGEL Podhorská dočasně pozastavit chod rehabilitačního lůžkového oddělení v Rýmařově. Prostory i přesto nezejí prázdnotou, ale vládne zde čilý pracovní ruch.

V Nemocnici AGEL Podhorská využili prázdné prostory rehabilitačního lůžkového oddělení po svém a pustili se do rekonstrukce dvou hygienických zařízení, z nichž jedno je na nadstandardním pokoji. Z původní jedné místnosti, ve které se nacházela toaleta i sprchový kout jsou nyní nově místnosti dvě. „Oddělení toalety od samostatné koupelny je pro pacienty ubytované na standardním pokoji bezesporu pohodlnější. Nové dispozice zajišťují pacientům větší soukromí a příjemnější pobyt během lůžkové péče na našem oddělení,“ říká Jana Suchánková, staniční sestra rehabilitačního oddělení Nemocnice AGEL Podhorská.

Jana Suchánková stejně jako ostatní zaměstnanci zmiňovaného oddělení již více než měsíc vypomáhají na COVID oddělení na pracovišti nemocnice v Bruntále. „Je to docela velká změna. Z rehabilitačního oddělení, kde máme svůj sehraný tým a domovskou půdu pod nohama, jsme v podstatě den ze dne přestoupili na COVID oddělení. Kromě ochranných obleků a ostatních ochranných pomůcek, které se po několikahodinové práci stávají pro nás všechny opravdu nekomfortními, je i náplň práce a nový pracovní tým nevšední zkušeností. Myslím si, že všechna děvčata z rehabilitačního oddělení se této výzvy chopila statečně a zodpovědně, ať už pracují na COVID oddělení nebo na COVID odběrovém místě,“ dodává Jana Suchánková.

MODERNIZUJE SE TAKÉ V BRUNTÁLE

Kromě větší rekonstrukce na rehabilitačním oddělení na pracovišti v Rýmařově, která probíhá za spolupráce s Městem Rýmařov, se renovace v podobě nové výmalby, dočkala také gastroenterologická ambulance a urologická ambulance v Bruntále. Další stavební úpravy nyní čekají prostory, do kterých by se v budoucích měsících měla přesunout ordinace praktické lékařky MUDr. Veroniky Stanovské, kterou nemocnice zřídila v říjnu minulého roku.

„Zájem pacientů o přihlášení k paní doktorce je velký a kapacita se poměrně zdatně plní. Právě z důvodu velkého nárůstu pacientů, kteří se přihlásili do péče naší paní doktorky, jsme se rozhodli, zřídit ordinaci ve větších zmodernizovaných prostorách v nemocnici v Bruntále, které poskytnou nejen větší komfort pro práci paní doktorky a sestřičky, ale také větší soukromí každému pacientovi,“ poznamenal předseda představenstva Nemocnice AGEL Podhorská Ing. Pavel Kameník. 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: