Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Podhorská funguje doléčovací jednotka pro postcovidové pacienty

6.4.2021

Nemocnice AGEL Podhorská zřídila novou doléčovací jednotku pro pacienty, kteří byli pozitivně testovaní na covid. Pacienty, kteří byli hospitalizovaní na COVID jednotce na pracovišti v Bruntále a jejichž stav je natolik stabilizovaný, že nepotřebují akutní zdravotnickou péči a podporu dýchání, nově přijímají na doléčovací jednotce v rámci oddělení ošetřovatelské péče na pracovišti v Rýmařově.

„Dušnost, únava a pokles fyzické i psychické kondice jsou hlavní obtíže, se kterými jsou na naše oddělení tito pacienti překládáni. Těmto pacientům poskytujeme kompletní zdravotnickou péči, zaměřenou také na rehabilitaci a zotavování po prodělané covid nákaze,“ přibližuje účel doléčovací jednotky staniční sestra Oddělení ošetřovatelské péče Olga Kloudová.

Jedním z prvních pacientů, kteří služby doléčovací jednotky v Rýmařově využili je i pan Petr Zálešák, který byl původně hospitalizovaný na COVID jednotce v Bruntále se středně těžkým průběhem onemocnění. „Bylo mi hrozně špatně, měl jsem halucinace a ty dny, kdy mne nemoc postihla nejsilněji, si nedokáži pořádně ani vybavit. V nemocnici v Bruntále mne dostali z nejhoršího, přesto jsem se ještě před pár dny cítil velmi slabý a unavený. Díky přístroji, který mi pomáhá při dušnosti se mi už výrazně lépe dýchá. Také díky milé a profesionální péči všech sestřiček na oddělení, je každé další ráno zase o něco lepší a nemůžu se dočkat, až si budu moci zase z plných plic užít vůni a svěžest začínajícího jara,“ těší se pan Zálešák.

Nemocnice AGEL Podhorská plně přizpůsobila nabídku svých služeb současné epidemiologické situaci a vytvořila pro své pacienty kromě zmiňované doléčovací jednotky také odběrová místa COVID-19 v Bruntále, na kterých zajišťují odběry na RT-PCR testy u pacientů na základě doporučení praktických lékařů a KHS formou žádanky, ale také antigenní testování veřejnosti. Dále zřídila očkovací místa proti COVID-19 v Bruntále i v Rýmařově, COVID jednotku pro akutní a intenzivní péči covid pozitivních pacientů a speciální rehabilitační program pro rychlejší zotavování po prodělané nákaze.

„V rámci komplexní péče o pacienty s COVID-19 byl nově zaveden také rehabilitační program pro pacienty s prodělaným onemocněním COVID-19, který je nyní poskytován ambulantně. Pro pacienty s omezenou mobilitou připravujeme pobytovou formu rehabilitace za hospitalizace na Oddělení rehabilitace a fyzikální medicíny v Rýmařově,“ dodává předseda představenstva Ing. Pavel Kameník.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: