Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Koledy, vánoční dárky i slavnostní oběd. Klienti Sociální služby Podhorská oslavili Vánoce o den dříve

23.12.2021

Období Vánoc provází ve většině domácností pečení cukroví, zdobení bytu a vánočního stromečku, chystání dárků a atmosféru podtrhující vánoční koledy. Jinak tomu není ani na Sociální službě Podhorská, kterou provozuje Nemocnice AGEL Podhorská na svém pracovišti v Rýmařově.

„Již od listopadu jsou u nás přípravy na Vánoce v plném proudu. Perníčky, vanilkové rohlíčky a další cukroví, které klienti s pomocí pečovatelek sami upekli, provoněly každý kout sociální služby a v kombinaci s vůní jehličí vánočního stromečku, který nám zdobí společné prostory, je atmosféra dokonalá,“ přibližuje Bc. Miroslava Hořínková, vedoucí sociální pracovnice Sociální služby Podhorská v Rýmařově.

„Zdobení stromečku, pečení cukroví i výroba dekorací, každá z těchto aktivit je milou a zároveň důležitou formou ergoterapie a aktivizace našich klientů. Klienti se aktivně zapojují, díky čemuž procvičují nejen jemnou motoriku, ale i celé tělo. Jsou to příjemně strávené chvíle, při kterých klienti vzpomínají a vypráví, jaké vánoční tradice si pamatují ze svého dětství a mládí, takže jde také o trénink paměti,“ dodává vedoucí sociální pracovnice.

„Letos jsme Štědrý den oslavili již 23. prosince. Klienti spolu s personálem připravili slavnostní tabuli, která nabídla velký výběr voňavého cukroví ke kávě. K oslavám se připojila také paní Mgr. Miroslava Běhalová, farářka Církve československé husitské ve Šternberku a administrátorka náboženské obce v Rýmařově, která program obohatila bohoslužbou a svým vlídným slovem a povídáním. Jedním z vánočních překvapení bylo promítání pásma videí, které jsme připravili ve spolupráci s mateřskými školami z Rýmařova a ZUŠ Rýmařov. Vánoční příběh, taneční vystoupení, koledy hrané na klavír či akordeon, ale i zpívané, to všechno potěšilo každého z nás a já za tuto formu spolupráce moc děkuji.“ popsala průběh vánočních oslav Petra Žváčková, odborný referent marketingu Nemocnice AGEL Podhorská.

Společné posezení nakonec všichni zakončili u slavnostního oběda a nechyběly ani dárky. „Již druhým rokem jsme se zapojili do akce Kouzelné Vánoce, kterou připravuje NADACE AGEL. Klienti v podstatě napsali Ježíškovi, jaké dárky by jim pod stromečkem udělaly radost a tyto dárky potom pořídili dobrovolní dárci, kteří chtěli klienty potěšit a udělat dobrou věc. Letos nám dárky pod stromeček v Sociální službě Podhorská přiletěly třeba od kolegů z AGEL Transfúzní služby, oddělení laboratorní medicíny Nemocnice AGEL Podhorská, ale také přímo z NADACE AGEL. Jsem moc ráda, že lidé mají chuť a zájem rozdávat radost i tomu, koho osobně neznají. Všem za to děkuji,“ dodala Petra Žváčková.

Vedení nemocnice připravilo drobné dárky také pro všechny hospitalizované pacienty. Dárkové sady čajů pomohly přiblížit vánoční atmosféru obzvlášť pacientům COVID jednotky, kam nebylo možné z hygienických důvodů umístit vánoční výzdobu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: