Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Najít příčiny chronických bolestí zad či páteře pomáhají nově odborníci ve vertebrogenní poradně v Nemocnici AGEL Podhorská

3.7.2023

Bolesti zad, krční páteře nebo kloubů. Poruchy pohybového aparátu trápí stále více lidí a omezují při každodenních činnostech více než čtvrtinu populace. V Nemocnici AGEL Podhorská je nově právě pro pacienty s chronickou bolestí otevřena vertebrogenní poradna. Jejím cílem je najít nejlepší možné řešení potíží pacienta s bolestmi pohybového aparátu.

Multioborová spolupráce odborníků z oblasti neurologie, rehabilitační medicíny, fyzioterapie nebo ortopedie je na specializovaném pracovišti propojena s moderními diagnostickými postupy. Důležitou součástí prevence a léčby bolestivých stavů tohoto typu jsou zejména rehabilitace. „Velkým bonusem rehabilitačního provozu v budově nemocnice je možnost rehabilitace v bazénu. Voda přirozeně nadnáší a napomáhá při uvolnění a správném procvičení požadované části těla, což je nejen v případě bolestí zad velice žádoucí. Posílení svalů, správné držení těla, nejen toto má obrovský vliv na sklony k bolestivosti zad, říká Ivana Mročková, vedoucí fyzioterapeutka Nemocnice AGEL Podhorská.

 

Bohužel ne všechny potíže vyřeší pouze rehabilitace a do poradny přichází i pacienti s natolik pokročilými problémy, že je nutný v krajních případech i chirurgický zákrok. Pacienti jistě ocení ve vertebrogenní poradně individuální přístup odborníků ke každému pacientovi, kdy se snaží najít nejlepší řešení, které mu pomůže navrátit se k plnému zdraví bez bolesti. „Tým naší poradny se snaží nejen zmírnit bolesti a další obtíže, se kterými k nám pacient přichází, ale také předejít možným budoucím problémům,“ shrnuje Ing. Pavel Kameník, předseda představenstva Nemocnice AGEL Podhorská

 

Všichni, které trápí problémy pohybového aparátu, si mohou domluvit v nemocnici konzultaci telefonicky na čísle: 554 700 553 nebo osobně v době ordinačních hodin vertebrogenní poradny, vždy v úterý od 10 do 14 hodin.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: