Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Prodloužený Valentýn slavili dárci v Šumperku i v Bruntále

16.2.2024

Svatý Valentýn bývá svátkem zamilovaných. Tím největším dárkem, který však můžete druhým dát, je dar krve - dar života. Letošní svátek oslavili odběrem s názvem „Daruj kapku krve s láskou“ dárci krve, a to ve čtvrtek 15. února v Šumperku a v pátek 16. února v Bruntále.

Všichni dárci, kteří se objednali a přišli v tyto dny darovat krev, obdrželi sladké valentýnské překvapení. 

„Valentýnská akce je skvělou příležitostí pro první dárcovství! Tak to udělala i paní Petra, která následovala svého muže a přidala se ve čtvrtek do naší velké dárcovské rodiny. Naším cílem je, aby se u nás dárci cítili dobře, prostě jako doma. Chceme se tím odlišit od ostatních center. Všech dárců, do jednoho, si velmi vážíme a těšíme se na jejich další návštěvu,“ vzkazuje pracovnice evidence dárců Jitka Dvořáková.

„Tematické odběry jsou u našich dárců velmi oblíbené a žádané. Je to další způsob jak pro dárce vytvořit veselé a příjemné prostředí. Doufáme, že jsme dárcům udělali radost a už nyní připravujeme další akce,“ uvedla Petra Balogová, vedoucí sestra pracoviště Bruntál.

AGEL Transfúzní služba i nadále hledá nové dárce krve a plazmy. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě v Šumperku a Bruntále i registrace do Českého národního registru dárců dřeně. 

Dotazy ohledně dárcovství krve zodpoví pracovníci AGEL Transfúzní služby a.s. na bezplatné infolince odběrového střediska Šumperk na tel.: 800 300 600 a odběrového střediska sídlícího v Nemocnici AGEL Podhorská v Bruntálu na tel.: 800 300 900. Všechny informace zájemci o dárcovství naleznou také na webu https://transfuznisluzba.agel.cz

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: