Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Dva nové mechanické vozíky usnadňují klientům i pracovníkům Sociální služby Podhorská každodenní činnosti

13.3.2024

Od března mají k užívání klienti sociální služby Podhorská, díky finanční podpoře NADACE AGEL, dva nové mechanické vozíky. Každodenní péče, ale také procházky po místním nemocničním parku jsou nyní mnohem pohodlnější jak pro uživatele, tak pro pracovníky sociální služby.

Již třetím rokem nemocnice aktivně spolupracuje s NADACÍ AGEL. Mnoho společných projektů podpořilo a potěšilo klienty i pracovníky Sociální služby Podhorská v Rýmařově. Finanční podpora ze strany NADACE AGEL je různorodá, ať už se jedná o vytvoření nového zázemí v podobě Nácvikové místnosti, vybavení společných prostor nebo zážitkových aktivit, jako jsou cannis terapie či kulturní vystoupení a představení a další drobné i větší dary pro uživatele. „Tentokrát děkujeme NADACI AGEL za podporu formou zakoupení dvou mechanických vozíků – jednoho standardní velikosti a jednoho s vyšší nosností, který je vhodný pro bariatrické pacienty. Pořízením těchto dvou kompenzačních pomůcek můžeme podpořit rozvoj soběstačnosti klientů v pohybu. Klienti s omezenou schopností pohybu a chůze mohou trávit více času mimo lůžko a pokoj, mohou být v bližším kontaktu se svým sociálním okolím a účastnit se společných aktivit a společenských akcí, které pro své klienty pracovníci sociální služby pořádají,“ přibližuje nejnovější spolupráci vedoucí a sociální pracovnice Sociální služby Podhorská Bc. Miroslava Hořínková.

Sociální služba Podhorská poskytuje svoji péči a služby nejčastěji seniorům, kteří využívají tuto pobytovou službu z důvodu nepříznivého zdravotního stavu, který doprovází jejich pokročilý věk. Jejím cílem je, aby se uživatelé cítili sebejistí, spokojení a mohli navštívit místa či účastnit se aktivit, které je naplňují a poskytnou jim příjemné zážitky. „Klienti, kteří jsou omezeni v pohybu nemohou bez kompenzačních pomůcek, jako jsou právě mechanické vozíky, navštívit místa či instituce, které v běžném životě zdravý člověk navštěvuje, jako jsou úřady, pošty, knihovny, divadelní představení, či bohoslužby. Skvělými pomocníky jsou vozíky také pro náš personál. Vzhledem k tomu, že pracoviště Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově čítá několik budov, kdy v jedné se nachází prostor sociální služby a v další budově pak ambulance a radiologické pracoviště, které v rámci zdravotní péče musíme kolikrát s klienty navštívit, a to za každého počasí, velmi oceňujeme také dvě pláštěnky pro vozíčkáře, které nám společně s mechanickými vozíky NADACE AGEL pořídila,“ uzavírá říká vedoucí a sociální pracovnice Sociální služby Podhorská Bc. Miroslava Hořínková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: