Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Oddělení sociální hospitalizace Podhorské nemocnice v Rýmařově slaví 7 let

14.10.2014

Zítra, 15. října, tomu bude přesně sedm let, co na oddělení sociální hospitalizace Podhorské nemocnice v Rýmařově, která je členem skupiny AGEL, přišel první klient. Za tu dobu se na oddělení vystřídala téměř stovka uživatelů, a zájemců stále přibývá. Oddělení sociální hospitalizace je totiž svým způsobem fungování jedinečné a výrazně odlišné od nepříliš populárních léčeben dlouhodobě nemocných.

„Sociální hospitalizace je můstkem mezi nemocnicí a domácí péčí nebo následnou sociální službou. Není přitom určena zdaleka jen pro seniory, ale i pro osoby s různými onemocněními nebo i zdravotním postižením, a to od věku 27 let,“ vysvětluje Radka Wnenková, vedoucí oddělení sociální hospitalizace Podhorské nemocnice v Rýmařově s tím, že služba je určena pro krátkodobý pobyt maximálně po dobu dvanácti měsíců, během kterých je nejen zajišťován zdravotní a ošetřovatelský servis pro uživatele, ale i dořešena následná péče o uživatele buď v domácím prostředí, nebo v některém ze specializovaných sociálních zařízení.

Výhodou sociální hospitalizace je individuální přístup ke každému uživateli, a to nejen pokud jde o ošetřovatelské služby a lékařskou péči, ale třeba i denní režim, volnočasový program nebo možnost návštěv a vycházek. Zároveň oddělení pro každého uživatele nabízí i servis v oblasti sociálních služeb, tedy vyřízení jakékoliv úřední záležitosti.

Kapacita oddělení sociální hospitalizace je 12 lůžek, z nichž všechna jsou v současné době naplněna. Případní zájemci si však mohou podat žádost, formuláře jsou k dispozici na webu Podhorské nemocnice Rýmařov, prostřednictvím e-mailu na adrese radka.wnenkova@phn.agel.cz, nebo osobně na oddělení sociální hospitalizace, případné dotazy telefonicky na čísle 554 253 456. „Plná obsazenost i pozitivní ohlasy svědčí o tom, že uživatelé jsou u nás spokojeni a rádi nás doporučují dále. Věřím proto, že sedmé narozeniny jsou pro oddělení pouhým začátkem, a že bude nejen dlouho fungovat, ale také růst a dále se zlepšovat,“ dodává Radka Wnenková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: