Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Pacienti Podhorské nemocnice mohou nově rehabilitovat moderní metodou Neurac

5.4.2016

Novou terapeutickou metodu neuromusculární aktivace, známou pod zkratkou Neurac, začalo nově nabízet rehabilitační oddělení Podhorské Nemocnice v Bruntále. Léčebná metoda pomáhá především pacientům s chronickými bolestmi, při vadném držení těla, po úrazech, nebo i při jednostranném přetěžování pohybového aparátu. Aby mohla nemocnice tuto metodu pacientům nabídnout, musela zakoupit závěsnou cvičební sestavu s lany Redcord v hodnotě 150 tisíc korun.

Cílem léčby metodou Neurac je odstraňování nebo alespoň snižování bolestí a také šetrné a postupné obnovování funkčních motorických vzorů. „Výhodou posuvného závěsného zařízení a systému lan je možnost odlehčovat končetiny nebo dávkovat míru zatížení na míru každému pacientovi. Způsobem zavěšení klienta v aparátu Redcord a volbou popruhů cíleně ovlivňujeme úroveň zátěže, směr pohybu i zatížení jednotlivých kloubů. Pomocí popruhů se dá dokonce dosáhnout úplného odlehčení těla a nalézt relaxační či úlevovou pozici i u bolestivých stavů,“ říká MUDr. Arnold Pavlík, primář oddělení rehabilitační a fyzikální medicíny Podhorské nemocnice s tím, že hlavní výhodou metody Neurac je odstraňování příčin bolestí, nikoliv jen léčba symptomů.

Ženy ocení například možnost posilování oblasti pánevního dna, senioři zase možnost zlepšování kloubní pohyblivosti. „Obecně je systém efektivní, vhodný, bezpečný a užitečný pro téměř kohokoliv s obtížemi pohybového aparátu, přičemž mnozí klienti si dokonce pochvalují okamžitý efekt bezprostředně po cvičení,“ doplňuje MUDr. Pavlík. Cvičení pomocí systému Redcord však vyžaduje přesné dávkování cvičení a velkou přesnost. Z toho důvodu vede každé cvičení speciálně vyškolený terapeut.

„Jedno cvičení by mělo trvat zhruba 30 minut a pacienti by měli absolvovat zhruba 10 těchto cvičení, aby se jejich stav výrazně zlepšil. Samozřejmostí je přitom korekce cvičení terapeutem,“ vysvětluje MUDr. Arnold Pavlík s tím, že i v tomto ohledu nabízí Redcord velkou výhodu. Díky závěsnému systému má totiž zdravotník obě ruce volné, tudíž může lépe korigovat polohu klienta a správnost provedení cviků.

Moderní metodu vyvinutou norskými lékaři mohou zájemci v Podhorské nemocnici vyzkoušet již v těchto dnech, a to na základě objednávky a doporučení ve formě žádanky na rehabilitaci od svého praktického či odborného lékaře.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: