Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Podhorská nemocnice dnes slavnostně otevřela zmodernizované oddělení sociální hospitalizace

8.4.2016

Zmodernizované oddělení sociální hospitalizace dnes slavnostně na svém pracovišti v Rýmařově otevřela Podhorská nemocnice, člen skupiny AGEL. Investice přesáhla tři milióny korun a finančně se na ní podílelo také Město Rýmařov. Slavnostního otevření se dnes zúčastnil také starosta Rýmařova Ing. Petr Klouda.

Zmodernizované oddělení sociální hospitalizace v Rýmařově se nově nachází v dosud nevyužitých prostorách bývalého RDG oddělení, které je nyní umístěno nově v budově A. Modernizací prostor se především zkvalitnilo prostředí pro poskytování sociálních služeb, zvýšil se jejich komfort a usnadnila se také práce personálu.

Důvodem rekonstrukce bylo také docílení bezbariérového přístupu. „Nyní se oddělení sociální hospitalizace nachází v prvním patře budovy C a celé druhé patro stejné budovy patří oddělení ošetřovatelské péče,“ sdělil Vladimír Růžička, správce nemocnice v Rýmařově. Díky modernizaci získalo oddělení kompletní zázemí čítající 6 dvoulůžkových pokojů, bezbariérové sociální zařízení, novou kuchyňku, ergoterapeutickou dílnu, společenskou místnost a pracovnu personálu.

Posláním sociální hospitalizace je poskytovat dlouhodobou individuální péči těm osobám, které potřebují z důvodu svého závažného zdravotního stavu či vysokého věku 24hodinovou péči. Prostřednictvím odborného personálu zajišťuje oddělení kvalitní pobytovou službu osobám s lehkou, středně těžkou nebo úplnou závislostí. Hospitalizováni jsou zde také lidé, u kterých již pominuly důvody zdravotní hospitalizace, ale ještě nejsou vytvořeny podmínky pro jejich propuštění do domácí péče.

Skupina AGEL převzala obě současná pracoviště Podhorské nemocnice – v Bruntále i Rýmařově- v roce 2005. Od té doby skupina investovala do nákupu nových přístrojů a modernizace Podhorské nemocnice více než 120 miliónů korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: