Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

S problémy intimního charakteru pomáhá Podhorská nemocnice i online

4.11.2016

Kvalifikované odpovědi na otázky z oboru gynekologie i porodnictví mohou ženy i muži z celého Česka získávat také online. Podhorská nemocnice, člen skupiny AGEL, totiž v rámci svých služeb nabízí zájemcům online poradnu, v níž zkušení a kvalifikovaní lékaři radí a odpovídají na dotazy intimního charakteru. Poradna je bezplatná a lze se v ní dotazovat i anonymně, proto je dostupná opravdu všem.

Cílem poradny je poskytovat odborné informace a rady v případě neakutních obtíží. „Internetová poradna samozřejmě nemůže nahradit klasické vyšetření u lékaře. V mnoha dílčích problémech je ale účinným pomocníkem pro širokou veřejnost,“ vysvětluje MUDr. Marián Olejník, MBA, primář gynekologické ambulance a předseda představenstva Podhorské nemocnice s tím, že díky snadné dostupnosti konzultace přes internet může poradna pomoci včas zachytit problematické případy pro účinnou léčbu.

Zájem o kvalifikované poradenství ze strany veřejnosti je již nyní značný, a to zdaleka ne jen v rámci regionu. „Lidé píšou prakticky z celé republiky a měli jsme i dotaz ze zahraničí. Nejčastěji se ptají ženy. Například na to co je před, během a po porodu čeká, jak pečovat o novorozence, jaký význam kojení pro zdraví miminka nebo jak mohou darovat pupečníkovou krev. Samozřejmě ale přicházejí i otázky na různé zdravotní potíže,“ vyjmenovává MUDr. Marián Olejník. Velké množství dotazů se také týká antikoncepce, menstruace či obtíží s otěhotněním.

Online poradna přitom vznikla na základě poptávky samotných pacientek Podhorské nemocnice. „V minulosti se pacientky s obdobnými problémy telefonicky obracely různě na sestry a lékaře oddělení, přičemž ne vždy bylo v možnostech personálu dotazy efektivně zodpovědět. Pacientky často napadají otázky, až když opustí ordinaci, a řada z nich se také stydí o některých svých intimních problémech v ordinaci hovořit. Pro tyto účely je poradna ideální,“ vysvětluje primář Olejník s tím, že velkou výhodou je i časová úspora. Díky adekvátní odpovědi v pravý čas nemusí pacientky kvůli maličkosti cestovat k lékaři. Informace a mnohdy i rady, jak si samy mohou pomoci od drobných potíží, získají i pomocí webu.

Dotazy do poradny mohou zájemci posílat online pomocí jednoduchého formuláře na webu nemocnice, ve kterém stačí vyplnit pouze znění dotazu a nadpis. Podpis či kontaktní e-mail jsou dobrovolné, díky čemuž se zájemci mohou ptát anonymně i na věci intimní a osobní. V historii dotazů je pak možné také vyhledávat pomocí klíčových slov. Online formulář najdete na adrese http://nemocnicepodhorska.agel.cz/pracoviste/oddeleni/gynekologicke-oddeleni/diskuze.html

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: