Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Pacienti Podhorské nemocnice v Rýmařově rehabilitují v nových vanách

14.11.2016

Větší pohodlí, modernější péči a estetičtější prostředí při rehabilitační léčbě končetin si mohou nově užívat pacienti z Rýmařova a okolí. Podhorská nemocnice, která je členem skupiny AGEL, zakoupila na své oddělení rehabilitační a fyzikální medicíny dvojici nových vířivých van pro masáž horních a dolních končetin, které pomáhají zvyšovat prokrvení končetin, uvolňují ztuhlé svaly a klouby a také snižují svalové napětí.

„Vířivé vany jsou určeny k léčbě stavů po úrazech nebo po operacích končetin, přes svalové atrofie, stavy po poliomyelitidě, až po periferní parézy či trofické změny dolních končetin. Lázeň využívá léčebný účinek tepla a jemné masáže a zvyšuje prokrvení končetin, místně metabolismus a současně aktivuje kožní receptory, takže při proceduře dochází k prokrvení tkání, uvolnění a ustoupení bolesti," vysvětluje MUDr. Arnold Pavlík, primář oddělení rehabilitace a fyzikální medicíny Podhorské nemocnice s tím, že teplota vody se při koupeli pohybuje okolo 37°C.

Investice do dvou nových vířivých van typu Aquamanus 2 přišla nemocnici na 170 tisíc korun. Oproti původním zařízením mají tyto dva nové modely ale řadu výhod. „Každá z van je vybavena LED displejem s možností nastavení času terapie či zobrazením teploty vody, přičemž ovládání funguje jak pomocí foliové klávesnice, tak tlačítky. Obě vany mají také akrylátový antibakteriální povrch, moderní ergonomický design a nízkou spotřebu vody,“ vyjmenovává MUDr. Pavlík.

Nové vany v Podhorské nemocnici využijí stovky pacientů ročně, a to nejen těch hospitalizovaných, ale i ambulantních, kteří do nemocnice docházejí.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: