Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Podhorská nemocnice uvedla do provozu nový anesteziologický přístroj

26.1.2017

Anesteziologicko-resuscitační oddělení Podhorské nemocnice v Bruntále, která je členem skupiny AGEL, získalo nový moderní anesteziologický přístroj. Nové moderní vybavení nahradilo starší typ přístroje, který sloužil pacientům Podhorské nemocnice řadu let a z důvodu vzrůstajících požadavků na anesteziologickou techniku i opotřebování, byl nahrazen moderním typem. Investice do nového přístroje dosáhla téměř 900 tisíc korun.

Nový přístroj zajistí vyšší spolehlivost a výkon, pokročilý monitoring a lepší řízení pracovního postupu v rámci anesteziologického týmu. „Nový anesteziologický přístroj je špičkově vybaven a je pro nás velkým pomocníkem při podávání kvalitní a bezpečné anestezie pro naše pacienty,“ říká primář anesteziologicko-resuscitačního oddělení Podhorské nemocnice v Bruntále MUDr. Pavel Vetešník, MBA, s tím, že v současné době na jeho oddělení používají další dva podobné přístroje. „Ročně je jeden anesteziologický přístroj využit zhruba u 500 až 600 operací pacientů,“ doplnil. Tento přístroj umožňuje anesteziologovi sledovat veškeré důležité parametry, které ovlivňují hloubku a bezpečnost celkové anestézie, a to v průběhu operačního výkonu.

Nový přístroj umožňuje rovněž anesteziologovi výběr z většího množství ventilačních režimů. „Jednotlivé ventilační režimy řídí dechovou aktivitu pacienta a výměnu dechových plynů v plících pacienta v průběhu operačního výkonu při anestézii. Právě tato možnost volby ventilačního režimu umožňuje anesteziologovi lépe přizpůsobit ventilaci typu operačního výkonu, celkové konstituci pacienta i přidruženým onemocněním pacienta,“ dodal primář Vetešník.

Skupina AGEL převzala obě současná pracoviště Podhorské nemocnice (Bruntál a Rýmařov) v roce 2005. Od té doby skupina investovala do nákupu nových přístrojů a modernizace Podhorské nemocnice více než 120 miliónů korun. Nemocnice například koupila nový CT přístroj za 10 miliónů korun. V roce 2016 nemocnice vynaložila do přístrojového vybavení, softwaru a stavebních úprav zhruba osm miliónů korun, v letošním roce půjde do investic dalších zhruba osm miliónů korun.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: