Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Na Vánoce se mohou těšit i pacienti a klienti v Podhorské nemocnici

22.12.2017

Koledy, tvoření vánoční výzdoby nebo sváteční návštěvy nejsou v tomto ročním období na programu jen v domácnostech. Adventní přípravy aktuálně vrcholí třeba i v Podhorské nemocnici, kde především klienti zdejší Sociální služby Podhorská vyrábějí vánoční dekorace, vychutnávají si koledy a těší se i na tradiční štědrovečerní večeři.

Prostory celé Podhorské nemocnice zdobí vánoční dekorace a předvánoční přípravy vrcholí. Pro klienty Sociální služby Podhorská a pacienty oddělení ošetřovatelské péče, kteří jsou zde dlouhodobě, je připravena přímo na Štědrý den speciální vánoční bohoslužba, která proběhne v prostorách oddělení v 10:30 hodin.

 „Adventní období a s ním spojené zvyky jsou pro naše klienty velmi významné a oblíbené, byť už dávno nejsou dětmi. Během prosince proto pořádáme pravidelná setkávání u kávy, připomínáme si vánoční tradice, zpíváme koledy a samozřejmě nechybí ani sladké cukroví,“ jmenuje Bc. Miroslava Legnerová, sociální pracovnice Sociální služby Podhorská.

Na všechny, kteří v nemocnici stráví i Štědrý den, pak čeká i tradiční večeře s rybou a salátem, stejně jako nadílka vánočních dárků, které pro své pacienty a klienty připravila Podhorská nemocnice. „Vánoční svátky jsou svátky kruhu rodiny, a byť chceme všem pacientům umožnit, aby byli na Štědrý den doma, někdy to zdravotní stav nebo sociální situace zkrátka nedovoluje. Každoročně v naší nemocnici stráví Štědrý den zhruba 70 pacientů a klientů sociální služby. V rámci našich možností se jim proto snažíme i zde v nemocnici svátky alespoň připomenout a vyjít jim vstříc, pokud mají nějaká splnitelná přání,“ uzavírá Mgr. Marcela Kadlecová, hlavní sestra Podhorské nemocnice.

 

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: