Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Pacienti v Podhorské nemocnici budou prezidenta volit v sobotu a přímo z lůžka

26.1.2018

V celém Česku dnes startuje druhé kolo prezidentských voleb, během kterých miliony Čechů poputují do volebních místností. Za některými občany ale naopak přijdou volební komise osobně. Jako třeba za pacienty v nemocnicích, kteří se do volebních místností jednoduše dostavit nemohou. V Podhorské nemocnici půjde tentokrát o více než patnáct pacientů, kteří tohoto individuálního přístupu využijí.

V Podhorské nemocnici projevilo zájem o druhé kolo prezidentských voleb z nemocničního lůžka více než patnáct pacientů, a to převážně z řad seniorů, kteří jsou pacienty oddělení ošetřovatelské péče či rehabilitačního oddělení, nebo jsou klienty Sociální služby Podhorská. Svůj zájem přitom tito lidé museli ohlásit již s předstihem a přihlásit se do zvláštního seznamu voličů, kteří mohou volit v době hospitalizace v nemocnici i přesto, že nejsou držiteli voličského průkazu.

„Zájem o volby ze strany pacientů je aktuálně o polovinu větší, než tomu bylo u prvního kola prezidentských voleb. Zatímco u prvního kola prezidentských voleb v Podhorské nemocnici volilo deset pacientů, nyní se jich hlásí přes patnáct,“ říká Mgr. Marcela Kadlecová, hlavní sestra Podhorské nemocnice, s tím, že finální počet voličů z řad pacientů se ale může ještě navýšit o osoby, které si vyřídily voličský průkaz a například vědí, že budou během volebních dní plánovaně hospitalizovány. Držitelé voličského průkazu se mohou totiž stále hlásit.

Volební komise dorazí za pacienty Podhorské nemocnice v sobotu 27. ledna a jednotlivé zájemce osobně obejde, pokoj po pokoji. Pacienti a klienti tak budou moci volit skutečně přímo z nemocničního lůžka. 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: