Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Ke zdravému životnímu stylu pomůže nová poradna v Podhorské nemocnici

20.3.2018

Nově zřízená poradna pomůže lidem z Bruntálska a Rýmařovska osvojit si zdravější životní styl a ruku v ruce s ním i získat lepší kondici a zdraví. Od měsíce dubna otevře Podhorská nemocnice, člen skupiny AGEL, s podporu Ministerstva zdravotnictví České republiky Poradnu zdravého životního stylu, a to s cílem uspokojit poptávku obyvatel po odborném poradenství v této oblasti. Poradna bude v provozu vždy jeden den v týdnu na obou pracovištích nemocnice a již nyní přijímá nové klienty.

„Zdravý životní styl je aktuálně velmi trendy a lidé stále častěji vyhledávají odbornou pomoc či poradenství ohledně stravy, cvičení, ale třeba i duševní regenerace. Jako zdravotníci tento přístup maximálně vítáme a v Podhorské nemocnici jsme se rozhodli jej intenzivně podpořit právě nabídkou odborného poradenství v nově zřízené poradně,“ prozrazuje Mgr. Veronika Zehnálková, nutriční terapeutka Podhorské nemocnice a konzultantka nové poradny.

Konzultace budou probíhat individuálně, případně v páru. Hovořit se na nich bude především o stravě, pohybu, ale i stresu, který je dnes téměř všudypřítomný. Pro účast na konzultaci není potřebné doporučení od lékaře, stačí se předem objednat a přinést s sebou vyplněný třídenní záznam stravy. „Klienti na konzultaci přijdou s vyplněným třídenním záznamem stravy, který by měl odpovídat jejich běžnému režimu. Každého také zvážím pomocí diagnostické váhy a společně pak probereme současný stav i příležitosti ke zlepšení. Každému doporučím, jaké potraviny vybírat již v obchodě, jaké technologické úpravy používat při přípravě pokrmů, jak rozložit jídlo v průběhu dne i jaká je vhodná velikost porce pro konkrétního klienta,“ popisuje Mgr. Veronika Zehnálková s tím, že záznam jídelníčku prověří také pomocí nutričního softwaru, který nejen propočítává energetický příjem, ale také kontroluje, zda v jídelníčku nechybí nebo naopak nepřebývá nějaká živina.

Vhodný pohyb pro každého klienta pak doporučí na základě individuální konzultace odborník z řad fyzioterapeutů. „K celkové pohodě přispívá také správně zvolená fyzická aktivita a ergonomie prostředí. V rámci konzultací nabídneme klientům na míru sestavený program zdravotního cvičení na míči, v bazénu či s využitím moderních technologií - například Redcord, a dále poradenství v oblasti ergonomie pracovního prostředí,“ doplňuje Ivana Mročková, vedoucí fyzioterapeutka a konzultantka poradny.

Návštěva Poradny zdravého životního stylu je vhodná pro všechny, kteří chtějí žít zdravěji, pro osoby, které chtějí redukovat svou hmotnost, zlepšit fyzický stav nebo i zdravotní stav. Využít ji mohou lidé všech věkových kategorií, v případě dětí a mládeže je však nutný doprovod zákonného zástupce.

 

UPOZORNĚNÍ: Poradna zdravého životního stylu Nemocnice AGEL Podhorská již není v provozu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: