Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Podhorská nemocnice oslaví Den hygieny rukou osvětovou akcí

30.4.2018

Pátý květen je Světovým dnem hygieny rukou a k jeho oslavám se každoročně připojují stovky zdravotnických zařízení napříč kontinenty. Podhorská nemocnice, která je členem skupiny AGEL, v tomto nebude výjimkou a již v pátek 4. května nabídne všem zájemcům z řad široké veřejnosti osvětovou akci zaměřenou na hygienu rukou. Ve vstupní hale nemocnice na pracovišti v Bruntále budou připraveni odborníci s výkladem a ukázkami správného mytí rukou, kteří příchozím také osvětlí, kdy a proč je potřeba si ruce mýt.

 „Hygiena rukou je mezi širokou veřejností stále podceňována. Většina lidí si myje ruce nedostatečně nebo ne vždy, kdy by měli. Ruce je potřeba umývat nejen po toaletě, před i po jídle, po zakašlání, kýchnutí a smrkání, ale také po jakémkoliv návratu z venku,“ upozorňuje Mgr. Marcela Kadlecová, hlavní sestra Podhorské nemocnice, s tím, že ruce je potřeba mýt nejen na dlaních, ale i shora a mezi prsty, což jsou nejčastěji opomíjená místa.

Hygiena rukou je přitom důležitým prvkem prevence přenosu infekčních onemocnění, která mohou být mnohdy vážná, ne-li přímo život ohrožující. „Typickými chorobami nemytých rukou jsou například virová hepatitida typu A, salmonelóza či rotavirové infekce,“ jmenuje Mgr. Marcela Kadlecová.

V rámci akce Den hygieny rukou budou zdravotníci v Podhorské nemocnici informovat o problematice mytí rukou, stejně jako motivovat příchozí i k důslednému vyžadování takovéto hygieny od okolí – ať už od blízkých a známých, nebo třeba i od zdravotnického personálu, který se může rovněž podílet na přenosu infekcí. Mimo to si budou moci všichni zájemci vyzkoušet správné mytí rukou a ověřit si kvalitu hygieny pomocí speciální UV lampy.

Zájemci o informace ohledně hygieny rukou mohou přicházet do vstupní haly bruntálského pracoviště Podhorské nemocnice v pátek 4. května, a to od 8.00 do 12.00 hodin.

 

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: