Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Ke zdravému životnímu stylu pomáhá už skoro rok poradna v Podhorské nemocnici

13.12.2018

Počátkem roku 2019 oslaví Poradna zdravého životního stylu Podhorské nemocnice své první narozeniny. Bezmála rok pomáhá lidem z Bruntálska a Rýmařovska osvojit si zdravější životní styl a ruku v ruce s ním i získat lepší kondici a zdraví. V příštím roce přitom své služby ještě rozšíří, a to o poradenství v oblasti odvykání kouření nebo přednášky pro školáky.

„Zdravý životní styl je aktuálně velmi trendy a lidé stále častěji vyhledávají odbornou pomoc či poradenství ohledně stravy, cvičení, ale třeba i duševní regenerace. Jako zdravotníci tento přístup maximálně vítáme a v Podhorské nemocnici jsme se rozhodli jej intenzivně podpořit právě nabídkou odborného poradenství v Poradně zdravého životního stylu,“ sděluje Mgr. Veronika Černá, nutriční terapeutka Podhorské nemocnice a konzultantka poradny.

Během působení poradny vyhledalo konzultaci o stravě, pohybu, ale i stresu na 50 klientů. Velice oblíbené jsou také semináře pořádané pro širokou veřejnost nazvané Edukační půlhodinka o správné výživě, na kterých se účastníci seznamují se zásadami správného stravování a dostanou odpovědi na otázky: Kolik toho skutečně potřebuji? Kolik toho tedy můžu sníst?

„V předvánočním čase se účastníci semináře, který se uskuteční 17. 12. 2018 v zasedací místnosti ředitelství Podhorské nemocnice v Rýmařově a 18. 12. 2018 v zasedací místnosti Podhorské nemocnice v Bruntále vždy od 13:30 do 14 hodin dozví, jak si užít Vánoce a zbytečně nepřibrat a odnesou si recepty na zdravé cukroví,“ prozrazuje Mgr. Černá, lektorka semináře.

Nové klienty přitom poradna ráda přivítá i v roce 2019. Pro účast na konzultaci není potřebné doporučení od lékaře, stačí se předem objednat a přinést s sebou vyplněný třídenní záznam stravy, který by měl odpovídat běžnému režimu. Nutriční terapeutka potom každého zájemce zváží pomocí speciální diagnostické váhy a záznam jídelníčku prověří pomocí nutričního softwaru, který nejen propočítává energetický příjem, ale také kontroluje, zda v jídelníčku nechybí nebo naopak nepřebývá nějaká živina. Společně s klientem zhodnotí současný stav i příležitosti ke zlepšení. Fyzioterapeut potom nabídne klientům na míru sestavený program zdravotního cvičení na míči, v bazénu či s využitím moderních technologií - například Redcord, a dále poradenství v oblasti ergonomie pracovního prostředí.

V roce 2019 navíc rozšíří poradna své služby o poradenství v oblasti léčby závislosti na tabáku i aktivity pro žáky. „Pro žáky škol v našem regionu připravujeme cyklus seminářů zaměřených na podporu zdravého životního stylu v období dospívání,“ dodává Černá.

Návštěva Poradny zdravého životního stylu je vhodná pro všechny, kteří chtějí žít zdravěji, pro osoby, které chtějí redukovat svou hmotnost, zbavit se závislosti na tabáku, zlepšit fyzický stav nebo i zdravotní stav. Využít ji mohou lidé všech věkových kategorií, v případě dětí a mládeže je však nutný doprovod zákonného zástupce.

Služby poradny nejsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění a jsou poskytovány za úhradu klientem dle ceníku.

 

UPOZORNĚNÍ: Poradna zdravého životního stylu Nemocnice AGEL Podhorská již není v provozu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: