Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Pacienti a klienti Podhorské nemocnice o vánoční atmosféru nepřijdou

21.12.2018

Koledy, tvoření vánoční výzdoby nebo sváteční návštěvy nejsou v tomto ročním období na programu jen v domácnostech. Adventní přípravy aktuálně vrcholí třeba i v Podhorské nemocnici, kde chodby krášlí vánoční motivy a klienti i pacienti se již těší i na tradiční štědrovečerní večeři.

„Adventní období a s ním spojené zvyky jsou pro naše klienty velmi významné a jsou mezi nimi i oblíbené, byť už dávno nejsou dětmi. Během prosince proto pořádáme pravidelná setkávání u kávy, připomínáme si vánoční tradice, zpíváme koledy a samozřejmě nechybí ani výzdoba a sladké cukroví. Letos jsme se zapojili do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Chtěli bychom poděkovat za všechny naše klienty, kterým byla jejich přání splněna,“ sděluje Bc. Miroslava Legnerová, sociální pracovnice Sociální služby Podhorská.

Na všechny, kteří v nemocnici stráví i Štědrý den, pak čeká i tradiční večeře s rybou a salátem, stejně jako nadílka drobných vánočních dárků, které pro své pacienty a klienty připravila Podhorská nemocnice.

Pro klienty Sociální služby Podhorská a pacienty oddělení ošetřovatelské péče, kteří jsou v nemocnici hospitalizováni dlouhodobě, je navíc připravena i vánoční bohoslužba.

„Vánoční svátky by měly být spojené s rodinou či blízkými lidmi. Proto se snažíme všem pacientům umožnit, aby byli na Štědrý den doma. Někdy to ale zdravotní stav nebo sociální situace zkrátka nedovoluje. Každoročně v naší nemocnici stráví Štědrý den zhruba 70 pacientů a klientů sociální služby. V rámci našich možností se jim proto snažíme i zde v nemocnici svátky alespoň připomenout a vyjít jim vstříc, pokud mají nějaká splnitelná přání,“ uzavírá Mgr. Marcela Kadlecová, hlavní sestra Podhorské nemocnice.

 

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: