Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Pacientům Podhorské nemocnice krátí chvíle šedesátka nových televizí

11.12.2019

Krásný vánoční dárek pořídila pro své pacienty Podhorská nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Jde o šest desítek nových televizorů, díky kterým pacienti v Rýmařově a Bruntále nepřijdou o své oblíbené seriály, zprávy či dokumenty.

Nemocnice, jež je součástí skupiny AGEL, tak reaguje na přechod na nový signál DVB-T2. „Jedná se o kompletní obměnu TV přijímačů a příslušenství tak, aby byly technicky způsobilé při nástupu modernějšího vysílání. Snažíme se neustále zvyšovat komfort pacientů a samozřejmě si uvědomujeme, že čas v nemocnici může běžet pomaleji, takže televize jsou příjemným zpestřením,“ říká předseda představenstva Podhorské nemocnice RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D. a upřesňuje: „V současné době probíhá instalace 30 televizí v Bruntále, rýmařovské pracoviště se dočká 30 nových televizí v průběhu ledna příštího roku.“

Nákup a instalace nových zařízení vyšla Podhorskou nemocnici na téměř 250 tisíc korun. Televize jsou umístěny přímo na pokojích pacientů, a to na všech odděleních a pacienti je samozřejmě mohou využívat zcela zdarma, bez poplatků.

Pacientům je rovněž k dispozici bezplatné wifi připojení, které je už v nemocnicích patřících do skupiny AGEL standardem. Další příležitostí k ukrácení dlouhých chvílí během pobytu v nemocnici jsou „knihobudky“ − místa pro volné a bezplatné půjčování a sdílení knih. Projekt vznikl v Podhorské nemocnici již v roce 2016. Pacienti, ale i jejich návštěvy se mohou do knihy začíst v čekárně, odnést si ji na pokoj, ale třeba i domů a na oplátku přinést jinou knihu, kterou již nepotřebují nebo o kterou se chtějí s ostatními podělit. „Klasická knihovnička je součástí mnoha oddělení, ale pacienti většinou vypůjčenou knihu nestačí dočíst. Pomohli jsme jim tak vyřešit problém tím, že si knihu prostě odnesou domů,“ shrnuje předseda představenstva Podhorské nemocnice RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: