Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

O vánoční atmosféru a nadílku dárků nepřijdou ani klienti pobytové sociální služby v Podhorské nemocnici

23.12.2019

Ozdobený vánoční stromeček, zpívání koled, vánoční výzdoba i společné pečení cukroví zpestřil advent klientům Sociální služby Podhorská, kterou provozuje Podhorská nemocnice, člen skupiny AGEL. Adventní nálada vyvrcholila společnou slavnostní tabulí s tradičním štědrovečerním menu, nadělením dárků a vánoční pohádkou na přání. Celkem zůstává na Vánoce v Podhorské nemocnici na obou pracovištích v Bruntále a Rýmařově okolo 60 pacientů.

Již během adventu se dvanáct klientů Sociální služby Podhorská rozhodně nenudilo. „Společně jsme zdobili naše prostory i pokoje, pekli a zdobili perníčky, četli si vánoční příběhy, poslouchali vánoční koledy a vše vyvrcholilo jak jinak než štědrovečerní večeří. Toto období a s ním spojené zvyky jsou pro naše klienty významné a oblíbené, protože jim přináší pocit pohody, klidu a sounáležitosti,“ říká Bc. Miroslava Hořínková, sociální pracovnice Sociální služby Podhorská.

V týdnu před Vánoci se v Sociální službě Podhorská konal předčasný Štědrý den, kdy se klienti sešli ke společné bohoslužbě s farářkou Mgr. Miroslavou Běhalovou, představitelkou Československé církve husitské. Zpívali se koledy, proběhl společný oběd a nechybělo rozbalování dárků. „Náš Štědrý den, jak mu říkáme, pořádáme jako společné setkání klientů i pracovníků Sociální služby Podhorská, při kterém jej chceme oslavit společně a podpořit tak vzájemnou sounáležitost. Přichystali jsme slavnostní tabuli, kterou jsme vyzdobili snítkami jmelí, světýlky i vánočním prostíráním. Paní kuchařky ze stravovacího provozu nemocnice pro nás připravily tradiční štědrovečerní menu zahrnující polévku, smažené filé a bramborový salát. Na stole nechybělo ani vánoční cukroví. Po obědě následovala ježíšovská nadílka a „náš den“ jsme zakončili promítáním tradiční vánoční pohádky Tři oříšky pro Popelku, kterou si klienti sami vybrali,“ popisuje Bc. Miroslava Hořínková, sociální pracovnice Sociální služby Podhorská.

Pravý Štědrý den klienti tráví dle svého vlastního přání a svých možností. „Někteří odchází na Štědrý den a celé vánoční svátky domů ke svým rodinám. Jiní klienti zůstávají, jejich rodiny a blízké osoby je mohou navštěvovat zde a trávit společně čas v naší sociální službě,“ doplňuje Bc. Miroslava Hořínková.

Celkem zůstává na vánoční svátky v Podhorské nemocnici, která má pracoviště v Rýmařově a v Bruntále, okolo 60 pacientů, kterým zpříjemní svátky vánoční výzdoba, třpytivé stromečky i malý dáreček, který pacientům nadělí nemocnice.

Sociální služba Podhorská v Rýmařově je pobytovou sociální službou poskytovanou ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče. Nabízí své služby klientům, kteří se po propuštění z nemocnice nemohou z různých důvodů vrátit do svého přirozeného prostředí. Sociální službu využívají především lidé staršího věku, ale je určena i pro osoby s chronickým onemocněním nebo zdravotním postižením, a to od věku 27 let.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: