Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Dary zdravotníkům v době covidové jsou i nadále aktivním tématem

20.11.2020

Je to již téměř třičtvrtě roku, co se v České republice prokázaly první případy nákazy virem COVID-19. Od první vlny epidemie, kterou jsme u nás zaznamenali na jaře tohoto roku, se mnohé změnilo. Nejen, že počty pozitivně testovaných na COVID-19 jsou stonásobně vyšší, ale také množství hospitalizovaných pacientů s pozitivním testem PCR výrazně stouplo. Čeho však výrazně ubývá jsou počty, síla a energie zdravotníků.

Jako reakce na narůstající počet COVID pozitivních pacientů a potřebu lékařské péče se speciálním přístupem byla v Nemocnici AGEL Podhorská zřízena specializovaná COVID jednotka. S přibývajícím počtem pacientů však stoupá také míra únavy a vyčerpání zdravotnického personálu. Jednou z věcí, které od jarní vlny epidemie přetrvávají, je solidarita spoluobčanů a děkovná gesta, která směrem ke zdravotníkům v první linii posílají. Forma podpory může být různá. Od děkovného vzkazu, který v předchozích dnech vylepovali například členové Policie ČR na dveře zdravotnických zařízení, a které povzbudily a psychicky podpořily každého, kdo se zastavil a vzkaz si přečetl, až po dodání balíčků plných energie, které zdravotníci přímo pečující o pacienty na COVID jednotce Nemocnice AGEL Podhorská obdrželi z projektu Energie lékařům. Do tohoto projektu se mohou zapojit a přispívat různí dárci a podporovatelé i z řad široké veřejnosti. Müsli tyčinkami a bonbóny naše zdravotníky v první linii obdarovali v minulém týdnu také fanoušci FC Baník Ostrava, spolek Baník Baníku a Baníčky.cz. Také vedení nemocnice podpořilo své zaměstnance a připravilo pro ně překvapení v podobě kávy a croissantu.

Každý způsob podpory se cení a v této nelehké době, která nese spoustu omezení pro každého z nás, obzvláště.

Děkujeme všem dárcům a podporovatelům a hlavně všem zdravotníkům!

Nemocnice AGEL Podhorská

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: