Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Nemocnice AGEL Podhorská se ponořila do vánoční atmosféry

15.12.2020

V Nemocnici AGEL Podhorská právě vrcholí vánoční přípravy. Hospitalizovaným pacientům na interním a chirurgickém lůžkovém oddělení, COVID+ jednotce, oddělení ošetřovatelské péče a Sociální službě Podhorská navozují slavnostní atmosféru vánoční motivy a výzdoba, kterou připravili zaměstnanci.

Lůžková péče v Nemocnici AGEL Podhorská nepřeruší svůj provoz ani během nadcházejících vánočních svátků. „Předpokládáme, že v tomto období budou hospitalizovány až desítky pacientů na odděleních v Bruntále i v Rýmařově, kteří ze zdravotních důvodu nemohou trávit Vánoce s rodinami. Stejně tak na Sociální službě Podhorská v Rýmařově, která je v současnosti domovem 11 klientů, vytvoří pracovníci štědrovečerní atmosféru těm uživatelům, kteří na Vánoce neodcestují za svými příbuznými. Pro všechny pacienty a klienty, kteří v nemocnici tráví Štědrý den připraví kuchaři ve stravovacím provozu tradiční slavnostní večeři v podobě ryby a bramborového salátu. Každý pacient dostane také dárek, který mu jménem naší nemocnice předají sloužící sestřičky,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice AGEL Podhorská RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D.

Vedení nemocnice připravilo pro hospitalizované a jejich blízké také překvapení v podobě zmírnění zákazu návštěv v období vánočních svátků. Po dlouhé době, kdy epidemiologická situace neumožňovala návštěvy na lůžkových odděleních, budou moci pacienty na oddělení po předchozí domluvě s personálem a pouze s předepsanými ochrannými pomůckami, navštívit jejich nejbližší.

Duchovní podpora

Pro mnohé pacienty, a obzvláště pro klienty Sociální služby Podhorská, je nedílnou součástí těchto svátečních dnů také duchovní podpora. Nemocnice AGEL Podhorská zprostředkovává duchovní služby nejen klientům Sociální služby Podhorská a pacientům, ale také jejich blízkým a pracovníkům nemocnice. Službu na požádání poskytují představitelé jednotlivých církví, kteří s nemocnicí spolupracují a po předchozím kontaktování personálem klienty navštíví. Nejedná se pouze o duchovní podporu pro věřící, ale tuto službu mohou využít také klienti, kteří mají zájem o naslouchání, rozhovor, modlitbu nebo udělení svátosti.

„Již třetím rokem úzce spolupracujeme například s Mgr. Miroslavou Běhalovou, farářkou Církve československé husitské ve Šternberku a administrátorkou náboženské obce v Rýmařově. Paní farářka nabízí bezplatně klientům a pacientům naší nemocnice duchovní rozhovory, naslouchání, doprovázení v těžkých situacích, modlitbu, čtení z Bible, osobní zpověď, žehnání, svátosti, ale také konání vánoční a velikonoční bohoslužby. V současné době „covidové“ není možné realizovat společná hromadná duchovní setkávání. Přesto, pokud je zájemce, který má potřebu hovořit s duchovním, je možné telefonicky kontaktovat paní farářku Běhalovou a domluvit se na individuálním setkání, nebo schůzce která se může realizovat telefonicky nebo přes videohovor,“ říká sociální pracovnice Sociální služby Podhorská Bc. Miroslava Hořínková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: