Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Nemocnice AGEL Podhorská nově zavedla rehabilitační program pro pacienty po prodělaném onemocněním covid-19

19.2.2021

Mnoho pacientů, kteří prodělali onemocnění covid-19, se i po úspěšném vyléčení trápí nepříjemné a přetrvávající obtíže. Dušnost, únava, pokles fyzické i psychické kondice, bolesti kloubů a svalů jsou nejčastější z nich. Právě pro tyto pacienty je určen nově rehabilitační program Nemocnice AGEL Podhorská.

Postcovidový rehabilitační program je zaměřen na zmírnění dechových obtíží, posílení oslabeného svalstva, zvýšení dechové kapacity a celkové kondice. „Součástí programu jsou dechová cvičení a inhalace, individuální i skupinová kondiční cvičení, fyzikální terapie k posílení ochablého svalstva, mechanoterapie pomocí rotopedu, chodicího pásu nebo systému Redkord, relaxační, přísadové a vířivé koupele a cvičení v bazénu,“ popisuje vedoucí fyzioterapeutka rehabilitační ambulance v Bruntále Ivana Mročková s tím, že rozsah a intenzita procedur jsou individualizovány s přihlédnutím k věku, aktuálnímu stavu a přidruženým onemocněním pacienta.

Do programu, který je hrazen ze zdravotního pojištění, jsou pacienti zařazováni na základě doporučení praktického lékaře, ošetřujícího lékaře při propuštění z hospitalizace nebo ambulantního specialisty. Na přání pacienta mohou být procedury doplněny také o masáže. „Pro pacienty s omezenou mobilitou připravujeme pobytovou formu rehabilitace za hospitalizace na našem Oddělní rehabilitace a fyzikální medicíny v Rýmařově,“ uzavírá Ivana Mročková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: