Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Lůžkové rehabilitační oddělení Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově opět zahájí provoz

26.4.2021

Současná stabilizace epidemiologické situace, kdy počet covid pozitivních hospitalizovaných pacientů klesá, umožní opětovné otevření rehabilitačního lůžkového oddělení v Rýmařově a obnovení příjmu pacientů, a to od pondělí 3. května 2021.

„Od ledna, kdy byly počty pacientů s onemocněním covid-19, kteří potřebují hospitalizaci, nejvyšší, jsme se zapojili do péče o pacienty na covid-jednotce na bruntálském pracovišti. Náš kolektiv lékařů, sester, fyzioterapeutů a ošetřovatelek rehabilitačního lůžkového oddělení posílil týmy na odběrových místech, očkovacích místech a covid jednotkách, které byly ze dne na den plně přizpůsobeny akutní péči o covidové pacienty a jejichž kapacita a nároky na péči a počty zdravotníků byly přímo ovlivněny velkým náporem nemocných,“ vzpomíná Dagmar Klásková, všeobecná sestra rehabilitačního oddělení a doplňuje: „Jsme rádi, že se situace uklidňuje a těšíme se na návrat a pacienty na našem rehabilitačním oddělení.“

NOVÝ REHABILITAČNÍ PROGRAM PRO POSTCOVIDOVÉ PACIENTY

Oddělní rehabilitace a fyzikální medicíny v Rýmařově nabízí nově v rámci komplexní péče o pacienty s covid-19 také speciální rehabilitační program pro postcovidové pacienty s omezenou mobilitou. Nemocnice připravila pobytovou formu programu rehabilitace za hospitalizace. Doposud fungoval speciální rehabilitační program pro post covid pacienty pouze v podobě ambulantní péče. 

Mnoho pacientů, kteří prodělali onemocnění covid-19, i po úspěšném vyléčení trápí nepříjemné a přetrvávající obtíže. Dušnost, únava, pokles fyzické i psychické kondice, bolesti kloubů a svalů jsou nejčastější z nich. Postcovidový rehabilitační program je zaměřen na zmírnění dechových obtíží, posílení oslabeného svalstva, zvýšení dechové kapacity a celkové kondice.

Do programu, který je hrazen ze zdravotního pojištění, jsou pacienti zařazováni na základě doporučení praktického lékaře, ošetřujícího lékaře při propuštění z hospitalizace nebo ambulantního specialisty.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: