Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Jak si správně umýt ruce? Mohu se stát dárcem krve? V bruntálské nemocnici se uskutečnil Den hygieny rukou i Světový den dárců krve

15.6.2021

Čistotu svých rukou, krevní skupinu nebo poměr tuků v těle. Nejen tyto zajímavosti zjišťovali návštěvníci Dne hygieny rukou a Světového dne dárců krve, které proběhly v pondělí 14. června v Nemocnici AGEL Podhorská v Bruntále.

Do areálu nemocnice zavítala na začátku týdne široká veřejnost, žáci prvních stupňů bruntálských základních škol i ostřílení dárci krve a plazmy a během preventivní akce prošli jednotlivá stanoviště společností skupiny AGEL, které v regionu působí.

Návštěvníci akce měli možnost ověřit si správnost a účinnost techniky hygieny rukou, kdy za pomoci fluorescenčního roztoku viditelného pouze pod UV lampou viděli místa, na která při mytí či dezinfekci rukou zapomínají. „Hygiena rukou je v poslední době spojována zejména s ochranou proti onemocnění covid-19. Společně s pomalým ústupem pandemie lidé často v dezinfekci a mytí rukou polevují. Je však důležité zmínit, že důkladné mytí či dezinfekce rukou nás chrání před širokou škálou bakteriálních i virových infekcí,“ upozorňuje MUDr. Jana Krátká, lokální manažerka nemocničních nákaz Nemocnice AGEL Podhorská. Zájemci si mohli dále nechat zjistit typ krevní skupiny, množství tuků v těle, děti daly průchod své kreativitě při výtvarných soutěžích. Na všechny zúčastněné čekaly zajímavé dárky a tak nikdo neodešel s prázdnou.

Cílem akce bylo připomenout nejen důležitost důkladné hygieny rukou, ale rozšířit do podvědomí všech, že darovat krev či plazmu může často nepřímo znamenat – darovat život. „Každý rok v České republice potřebujeme nejméně 30 tisíc nových dárců krve. Stánek AGEL Transfúzní služby Bruntál má za úkol šířit přátelskou formou informace o dárcovství a seznámit veřejnost s touto problematikou,“ říká Bc. Marcela Kučerková, marketingová referentka AGEL Transfúzní služby s tím, že zájem o akci v bruntálské nemocnici byl velký. „Během dne se ve stáncích zastavilo více než dvě stě lidí a někteří se rozhodli připojit se do řad dárců krve nebo plazmy,” dodává.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: