Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Rehabilitační cviky, jóga nebo chvíle odpočinku. Sociální služba Podhorská využívá v létě areál nemocnice pro své klienty na maximum

19.8.2021

Prosluněné letní dny vybízí všechny k pobytu na čerstvém vzduchu. Výjimkou nejsou ani klienti Sociální služby Podhorská, kterou provozuje Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově.

Nemocniční areál v Rýmařově doslova vybízí k venkovních aktivitám, neboť se jedná o jeden velký park plný okrasných keřů a vzrostlých stromů, které svými hustými korunami poskytují příjemný stín v parných letních dnech. Klienti sociální služby mají možnost zapojit se do společných pohybových aktivit, jež pro ně ve spolupráci s fyzioterapeuty připravují pracovníci Sociální služby Podhorská.

„Díky ideálnímu prostředí, které park nabízí, můžeme některé aktivity s klienty přesunout mimo budovu a užít si aktivní pobyt na čerstvém vzduchu“ říká vedoucí a sociální pracovnice Sociální služby Podhorská Bc. Miroslava Hořínková s tím, že podle zájmu klientů, probíhá společné cvičení pro posílení svalů a rehabilitaci pohybového aparátu každý týden. „Velmi oblíbené jsou mezi klienty cviky s velkým rehabilitačním míčem, který napomáhá ke stabilitě a zpevnění různých částí těla. Dále využíváme cviky ze systému jógy, které jsou velmi jednoduché a zároveň účinné. Velmi oblíbená je mezi klienty jóga prstů.  A nemohu opomenout významný přínos cvičení, a to vnitřní pohodu a dobrou náladu klientů“ dodává vedoucí

Díky bezbariérovému přístupu do prostor sociální služby mohou všichni klienti trávit svůj čas venku v areálu nemocnice i mimo ni, ať už procházkou po okolí, ale také projížďkou i do vzdálenějších koutů Rýmařovska. „Sociální služba Podhorská klientům na určitou dobu nahrazuje jejich vlastní domov. Nejedná se o lůžkovou zdravotní hospitalizaci, nýbrž o pobytovou sociální službu. Každý z klientů si může podle svého přání realizovat vlastní program bez časového či prostorového omezení. Jsou zde klienti, kteří si pořídili elektrický skútr a často vyráží na projížďky v Rýmařově, nebo různé výlety či společenské akce v blízkém okolí, “ vyzdvihuje aktivitu klientů Bc. Hořínková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: