Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Laboratoře Nemocnice AGEL Podhorská mají k dispozici 6 nových analyzátorů. Vyhodnocení vzorků je rychlejší, zároveň se rozšířilo portfolio vyšetřovaných parametrů

12.10.2021

V uplynulých týdnech došlo na Oddělení klinické biochemie a hematologie Nemocnice AGEL Podhorská k instalaci šesti nových analyzátorů a jejich uvedení do provozu. Čtyři nové přístroje vyhodnocují vzorky na pracovišti v Bruntále, další dva v Rýmařov

Investice do přístrojové obměny se týká konkrétně analyzátorů, které provádí biochemická a imunochemická vyšetření. Tyto analýzy provádí specialisté v laboratořích Nemocnice AGEL Podhorská nejčastěji. „Uvedením těchto přístrojů do provozu na pracovišti v Bruntále došlo k zjednodušení pohybu vzorků, kdy nové analyzátory jsou spojeny v lince a z jedné zkumavky jsou automaticky prováděny jak analýzy biochemické, tak imunochemické, aniž by se zkumavky musely manuálně mezi přístroji přenášet. To umožní zrychlení analýzy vzorků a je také možné rozšířit portfolio vyšetřovaných parametrů,“ vysvětluje přínos nové techniky primář Oddělení klinické biochemie a hematologie Nemocnice AGEL Podhorská RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D.

Oddělení Klinické biochemie a hematologie Nemocnice AGEL Podhorská je špičkové pracoviště akreditované dle ČSN EN ISO 15189. Provádí vyšetření nejen pro lůžková oddělení a ambulance Nemocnice AGEL Podhorská, ale také pro praktické lékaře, specialisty a veterináře z Rýmařovska, Bruntálska, Vrbenska a Horního Benešova. Velkou předností laboratoří je rychlost, s jakou dokážeme klientovi předat výsledky. U velké většiny testů se tento čas pohybuje do 60 minut od přijetí vzorku do laboratoře.

Na oddělení klinické biochemie a hematologie je možno si nechat provést vyšetření i jako samoplátce, tj. bez indikace lékařem. „Běžně na přání klientů vyšetřujeme např. krevní skupinu, krevní obraz, HIV, vitamín D a desítky dalších parametrů hodnotících např. funkci ledvin, jater, srdce, nebo rizikových faktorů kardiovaskulárních onemocnění. Výsledky takových vyšetření jsou k vyzvednutí v laboratoři tentýž den, dodává primář Soušek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: