Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Zdravotníci z Nemocnice AGEL Podhorská během Dne zdraví měřili lidem cholesterol i krevní tlak. Návštěvníky také zajímalo, jak si správně umýt ruce

18.10.2021

Město Vrbno pod Pradědem pořádalo v pátek 15. října Den zdraví a sociálních služeb a svůj stánek zde měla také Nemocnice AGEL Podhorská. Návštěvníci preventivní akce měli zájem o kontrolu správného mytí rukou nebo změření hladin cholesterolu. Nemocnice na podzim připravila i další setkání zdravotníků s veřejností, které se původně mělo konat již na jaře, což z důvodů pandemie nebylo ale možné realizovat.

„Na páteční akci ve Vrbně pod Pradědem se u našeho stánku zastavilo přes 70 lidí. Všichni měli velký zájem o kontrolu hygieny rukou, kdy si vydezinfikovali ruce dezinfekcí s fluorescenční látkou a pod UV lampou zjistili, jak důkladně si umí ruce umývat. Velký zájem byl také o orientační měření hladin cholesterolu a glukózy v krvi a měření BMI a krevního tlaku,” říká Petra Žváčková, odborná pracovnice marketingu Nemocnice AGEL Podhorská a jedním dechem dodává: „Vzhledem k tomu, že akce probíhala v pozdních odpoledních hodinách a zájemci nebyli na lačno, což daná měření pro svoji přesnost vyžadují, jednalo se pouze o orientační vyšetření. Všechna měření byla v normě, pouze v pěti případech měli testovaní velmi vysoké hodnoty cholesterolu v krvi. Naše sestřičky jim proto doporučily, aby navštívili svého praktického lékaře v rámci preventivní prohlídky a předešli tak možným zdravotním rizikům, která jdou ruku v ruce s vysokou hladinou cholesterolu.”

Den zdraví sice připadá již od roku 1950 tradičně na 7. dubna, ale vzhledem k vývoji epidemiologické situace se Nemocnice AGEL Podhorská rozhodla připomenout si tento významný den až na podzim. Na jeho význam upozornila nejen právě v půlce října ve městě pod nejvyšším vrcholem Hrubého Jeseníku, ale také Rýmařově během Dne zdraví na začátku září. „Zde jsme připravili pro širokou veřejnost stánek přímo v parku areálu rýmařovské nemocnice. Pro pacienty, zaměstnance a především návštěvníky jsme připravili řadu orientačních měření, například BMI, obsah tuku v těl, či měření tlaku. Příchozí si mohli vyslechnout i rady a zkušenosti naší fyzioterapeutky z oddělení rehabilitace a fyzikální medicíny Nemocnice AGEL Podhorská, která zájemcům nabídla vhodné cviky k posílení fyzické kondice v různém věku a zdravotním či fyzickém stavu. Nutriční terapeutka seznámila zájemce se základními potravinami, jejichž konzumací udržujeme svůj mozek ve zdravé kondici a prozradila, kterým potravinám se naopak vyhnout,” popsala Petr Žváčková bohatý program preventivní akce s tím, že vedoucí sociální pracovnice Bc. Miroslava Hořínková představila Sociální službu Podhorská a nabídla také možnost vyzkoušet si jednoduché testy paměti, o které byl velký zájem. „Celý den probíhal v návaznosti na Mezinárodní den Alzheimerovy choroby,“ dodala na závěr.

Nemocnice AGEL Podhorská poskytuje zdravotní péči na pracovištích v Bruntále a Rýmařově pro spádovou oblast Bruntálska, Rýmařovska a Vrbenska, tedy pro cca 65 tisíci obyvatel.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: