Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Lůžková rehabilitace Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově obnovila svůj provoz

14.1.2022

Vysoké počty nakažených onemocněním covid-19 v předchozích měsících, měly dopad také na provoz lůžkové rehabilitační péče v Nemocnici AGEL Podhorská. Stejně jako před rokem, zapříčinila špatná epidemiologická situace uzavření lůžkové části Oddělení rehabilitační a fyzikální medicíny (ORFM) v Rýmařově pro běžné pacienty. Stabilizovaná epidemiologická situace umožnila návrat nejen rehabilitační postcovidové léčby.

„Množství covid pozitivních pacientů, jejichž stav vyžadoval akutní lůžkovou péči, bylo velké. Museli jsme na tuto situaci reagovat. Došlo na uzavření interního oddělení, ze kterého vznikla samostatná covid jednotka, chirurgická a gynekologická lůžková část sloužila pro non covid interní pacienty a z lůžkové rehabilitace v Rýmařově vznikla dočasná doléčovací jednotka pro covid pozitivní pacienty, přibližuje přechodný stav, který nastal v Nemocnici AGEL Podhorská, místopředsedkyně představenstva Mgr. Marcela Kadlecová.

Díky postupné stabilizaci epidemiologické situace v ČR, bylo možné chod ORFM opět obnovit v běžném režimu. V rámci komplexní péče, nabízí lůžkové rehabilitační oddělení také postcovidovou péči, která je zaměřena na posílení ochablého svalstva, zvýšení dechové kapacity a celkové kondice. „Pracovníci na našem rehabilitačním oddělení věnují péči nejen postcovidovým pacientům a pacientům po úrazech či operaci. V rámci lůžkové péče rehabilitační a fyzikální medicíny nabízí Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově také speciální program určený pro pacienty, které čeká výměna kyčelního nebo kolenního kloubu. Jeden až dvoutýdenní program, který je hrazen zdravotními pojišťovnami, připraví pacienta na operační výkon i pooperační režim. Během tohoto programu se fyzioterapeuti zaměřují na léčebný tělocvik, který obnáší nácvik správné chůze o berlích, protahování pro prevenci zkrácení svalů, ale také cviky pro zvýšení celkové kondice a funkce kardiovaskulárního systému. Výsledkem je kratší a rychlejší rekonvalescence po zákroku,“ dodává Mgr. Kadlecová.

Rehabilitační program je hrazen ze zdravotního pojištění, zájemci o jeho absolvování potřebují pouze doporučení od svého ortopeda či praktického lékaře. Více informací získají lidé přímo na rehabilitačním oddělení na telefonním čísle 554 253 705.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: