Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Pacienti Nemocnice AGEL Podhorská mohou zregenerovat svůj pohybový aparát ve dvou nových vířivých lázních

29.6.2022

Rehabilitační ambulance Nemocnice AGEL Podhorská v Bruntále uvedla do provozu dvě nové vířivé lázně. Ač název evokuje představu bublinkové koupele při víkendovém rekreačním pobytu se sklenicí sektu v ruce, tyto vany nabízí výrazně širší spektrum péče než jen relaxaci.

V Nemocnici AGEL Podhorská mohou pacienti využívat ozdravné a rehabilitační účinky vířivých lázní na končetiny na ambulantní rehabilitaci pracoviště v Bruntále i v Rýmařově. „Vířivá lázeň na horní či dolní končetiny pomocí tlakových proudů vody a vzduchu napomáhá k prokrvení končetin, uvolňuje ztuhlé svalstvo a klouby, což je velmi žádoucí například při onemocnění kloubů, zlepšuje krevní oběh a napomáhá ke zvětšení rozsahu pohybu,“ přibližuje žádoucí účinky této procedury Ivana Mročková, vedoucí fyzioterapeutka rehabilitační ambulance v Bruntále.

Poúrazová terapie ale i předoperační péče směřuje rehabilitační cviky a doprovodné procedury k tomu, aby se hybnost kloubu a celého pohybového aparátu zvýšila a pacient byl do budoucna trvalými následky omezen co nejméně, ideálně však vůbec.

„Snížení a prevence bolesti, zvyšování kloubního rozsahu a celkové zlepšení zdravotního stavu a funkce kardiovaskulárního systému, jsou hlavním cílem ambulantní rehabilitace. Některé cviky mohou vzhledem k jejich intenzitě a tlaku být pro pacienta nepříjemné, proto je vířivá lázeň také formou relaxace a odpočinku. Proudy vody společně s bublinkami, které způsobují tlaky vzduchu v lázni, příjemně promasírují postižené místo a střídání teplé a studené vody blahodárně působí na zlepšení krevního oběhu, odstranění otoků, ale také při svalové atrofii či při onemocnění diabetes. Pozitivní výsledky má vířívá lázeň dokonce i při úplném ochrnutí končetin,“ říká Ivana Mročková a dodává: „Rehabilitační péče není určena pouze pro rozhýbání pooperačních stavů či po úrazech. Každý člověk během života jinak zatěžuje svůj pohybový aparát a ten na to dříve či později může reagovat bolestí, ztuhlostí apod. Ať už jde o řemeslníka, který v rámci práce zdvihá těžká břemena nebo o maminku, která z každodenní manipulace s miminkem už neví, jak si v noci lehnout, protože ji bolí záda. Je důležité, vždy když zpozorujete zdravotní potíže, dlouhodobé bolesti nebo omezení hybnosti některé části vašeho těla, neváhat a kontaktovat svého praktického lékaře, který vás může formou žádanky odeslat do péče rehabilitační ambulance.“

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: