Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 554 700 111
+420 606 668 251
+420 554 253 111
+420 606 668 288

O nemocnici

Závěr prázdnin si v Sociální službě Podhorská v Rýmařově zpříjemnili zahradní slavností

30.8.2022

Poslední prázdninové dny využili klienti Sociální služby Podhorská k setkání se s rodinami a blízkými přáteli. Společné posezení, dobré jídlo i kulturní zážitek v podobě koncertu rýmařovské skupiny Variace provázeli všechny přítomné od dopoledních hodin až po odpolední siestu. Zpestřením akce byla také soutěž „O nejlepší bábovku“.

Sociální služba Podhorská je pobytová sociální služba, kterou provozuje Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově, poskytuje svým klientům celoroční ubytování i sociální, ošetřovatelskou, rehabilitační a zdravotní péči. Kromě každodenních aktivit klientů, mezi které patří činnosti zvyšující soběstačnost klientů v pohybu a sebepéči, aktivit posilujících tělesnou kondici a tvořivých činností, organizují pracovníci sociální služby pro klienty také pravidelné společenské akce, společná setkání, grilování nebo procházky po městě Rýmařov. „Snažíme se vytvořit pro naše klienty zázemí přibližující domácí prostředí, ve kterém se budou během pobytu v Sociální službě Podhorská cítit dobře. Právě pro psychickou pohodu je důležité udržovat aktivní sociální kontakt klientů se svými rodinami, přáteli, známými“ říká vedoucí pracovník Sociální služby Podhorská Bc. Miroslava Hořínková.

Osobní setkávání klientů s příbuznými a přáteli bylo v minulých letech výrazně omezeno pandemií covid. Příznivější epidemiologická situace, letní počasí a příjemné venkovní parkové prostředí, které areál Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově svým klientům a pacientům poskytuje, umožnili zorganizovat a uskutečnit Zahradní slavnost, při které se sešli klienti se svými nejbližšími a užili si tak příjemně strávené společné chvíle.

„Kromě pochoutek z grilu jsme si všichni pochutnali také na skvělých bábovkách. V rámci Zahradní slavnosti proběhla totiž soutěž „O nejlepší bábovku“, do které se pěti bábovkami zapojili přítomní příbuzní a přátelé klientů. Jednu ze soutěžních bábovek připravili také klienti naší sociální služby v rámci nácviku aktivit spojených s vařením a činnostmi v domácnosti. Vítězná ořechová bábovka s čokoládovou polevou od rodiny klienta pana Karla, byla oceněna balíčkem praktických dárků od skupiny AGEL,“ přibližuje náplň zahradní slavnosti vedoucí pracovník Bc. Hořínková a dále dodává: „Třešničkou na dortu této moc povedené akce byl koncert místní skupiny Variace. K radosti nám na závěr akce dobročinně zazpívali a zahráli známé i méně známé písně, které si někteří z klientů s radostí zanotovali s nimi a slzy dojetí a štěstí se leskly na tváři nejednoho z přítomných. Ráda bych tímto, jménem všech, poděkovala za úžasný koncertní zážitek.“

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: